Visszavágtak a németeknek, a spanyolok az Európa-bajnokok

Horváth Bálint Ottó 2019. június 30., 23:50

Spanyolország győzelmével ért véget az Olaszországban és San Marinóban megrendezett U21-es korosztályú labdarúgó Európa-bajnokság. A vasárnap esti udinei döntőben a spanyolok 2–1 győzték le a németeket, és megszerezték az ötödik kontinensbajnoki címüket.

A spanyol játékosok gólöröme a döntőben Fotó: Facebook/Uefa Under 21

A mérkőzés elején korán előnybe került a spanyol válogatott, amely a folytatásban magabiztosan tartotta vezetését. Aztán húsz perccel a vége előtt már kettővel elhúztak az ibériaiak, majd végleg eldönthették volna az összecsapást.

A harmadik spanyol gól helyett a német csapat az utolsó percekben szépített, és a végéig még reménykedett, de az egyenlítésre már nem maradt ideje.

A spanyolok 2013 után nyerték meg újra az ifjúsági Eb-t, és a legtöbbnek számító ötödik kontinensbajnoki címüket szerezték meg ebben a korosztályban.

Győzelmével a spanyol együttes visszavágott a németeknek a két évvel ezelőtti lengyelországi tornán elveszített döntőért.

Labdarúgó U21-es Európa-bajnokság, döntő:
Spanyolország–Németország 2–1 (1–0),
gólszerzők: Ruiz (7.), Olmo (69.), illetve Amiri (88.).
Spanyolország: Sivera – Firpo, Vallejo, Nunez, Aguirregabiria – Ruiz (Merino, 78.), Roca, Fornals (Mayoral, 72.), Ceballos, Olmo – Oyarzabal (Soler, 55.).
Németország: Nubel – Henrichs, Baumgartl, Tah, Klostermann – Dahoud, Eggestein (Nmeha, 78.), Serdar (Neuhaus, 61.), Waldschmidt, Oztunali (Richter, 72.) – Amiri.
Vezette: Srdjan Jovanovic (szerb).