Mindkét cseh ellenfelét legyőzte a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. június 30., 15:00

Közel tökéletes mérleggel zárta az ausztriai edzőtábort a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, az öt barátságos mérkőzésén négy győzelmet és egy döntetlent összesített.

A következő hétvégén már hivatalos mérkőzést játszik a bajnoki címvédő Fotó: Facebook/Sparta Praha

A hétvégi utolsó két mérkőzésén cseh élvonalbeli csapatokkal találkozott Dan Petrescu együttese, a Mlada Boleslav és a Sparta Prága ellen is 1–0-ra nyert. Előbbi meccsen az új igazolás, a hátvéd Andrei Burcă, utóbbin a házi gólkirály, George Țucudean szerzett győztes gólt.

Korábban a CFR az orosz Orenburgot 1–0-ra (gólszerző: Djokovic), a horvát NK Osijeket 2–1-re (Djokovic, Costache) győzte le, illetve 1–1-es (Vinicius) döntetlent játszott a szerb Crvena Zvezdával.

A kolozsvári együttes első hivatalos mérkőzését az új idényben július 6-án, szombaton 20 órától játssza, a ploiești-i Ilie Oană-stadionban a kupagyőztes FC Viitorul lesz az ellenfele a Szuperkupában.

Ezt követően a CFR megkezdi menetelését a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az első körben a kazah FK Asztanával találkozik, az első mérkőzést július 9-én, kedden romániai idő szerint 16 órától rendezik a kazahsztáni fővárosban.

A CFR kezdő felállása az utolsó, Sparta Prága elleni mérkőzésen: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureșan, Camora – Djokovic, Culio, Bordeianu, Deac – Costache, Omrani. A szünet után még játszottak: Mailat, Țucudean, Păun, Luis Aurelio, Ioniță, Susic.

{A}