Megvannak az első győztesek a multisport Eb-n

Horváth Bálint Ottó 2019. június 30., 14:16

Spanyol és francia győzelmek születtek a Marosvásárhelyen és környékén zajló multisport triatlon Európa-bajnokság első, szombati versenynapján.

A spanyol Ruben Ruzafa győzött az elit kategóriában Fotó: Facebook/Transilvania Multisport 2019/Bereczky Zsolt

Az első viadal a krossztriatlon (úszás, hegyikerékpározás, futás) volt, a sportolók a Víkendtelepen 1 km-es úszással kezdtek, majd Marosszentgyörgyön keresztül kerékpároztak (23,4 km) a Somostetőre, ahol a 6,2 km-es futással zárult a megmérettetés.

Az elit kategóriában a férfiaknál a spanyol Ruben Ruzafa győzött, és kontinensbajnoki címet szerzett, 1 óra 41 perc és 51 másodperc alatt teljesítette a távot, a nőknél a francia Morgan Riou (2 óra 8 másodperc) nyert, míg a legjobban helyezett román versenyző Alin Cupșa volt, aki a 12. lett a férfi mezőnyben.

Az ifjúsági U23-as kategóriában mindkét nemben olasz versenyzők, Tomasso Gatti és Marta Menditto zártak az élen.

{A}

Vasárnap a sprint duatlon versennyel Marosvásárhely főterén folytatódott az Eb. A hétfői pihenőnap után kedden Szovátán, a Medve-tó környékén zajlik a verseny, ahol a krosszduatlont rendezik.

Szerdán a Transilvania Motorringre érkezik a mezőny, ahol a standard duatlon keretében a versenyzők kerékpároznak és szaladnak. Csütörtökön újabb pihenőnap lesz, majd pénteken a Víkendtelepen az aquatlon versenyt rendezik.

Végül jövő vasárnap a Bözödi-tó környékén és Erdőszentgyörgyön zárják a megmérettetést a középtávú triatlon és az aquabike versenyszámokkal.