Beindult a Medve-tói strandszezon

Székelyhon 2019. június 29., 12:32

Egy hét alatt több ezren váltottak fürdőjegyet a Medve-tóhoz, ami legfőképp annak köszönhető, hogy a múlt pénteki nyitás óta kedvez az időjárás a strandolóknak. Jelenleg a tó vizének hőmérséklete a felszínen 30 Celsius-fok, másfél méterrel mélyebben 35,6 fok.

Ezrek fürdőztek bő egy hét alatt a Medve-tónál Fotó: Szováta város önkormányzata

A Medve-tó strandjának vezetőségétől származó információk szerint a múlt pénteki nyitás óta eltelt egy hétben nyolcezer ember váltott jegyet a strandra – tájékoztatnak Szováta város önkormányzatának közleményében. A belépő felnőttek számára 30 lejbe, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 25 lejbe kerül, ami egyszeri belépésre jogosítja fel a fürdőzőket.

A Medve-tó programja nem változott az előző évekhez képest: a strand délelőtt tíz órától délután hat óráig tart nyitva, de

délután egy és három óra között a tó vizének pihentetése (melegedése) miatt tilos a fürdés.

Kezdődnek a fürdőtelepi szórakoztató programok

Az előző évekhez hasonlóan Szováta város idén is kulturális és szórakoztató rendezvénysorozattal igyekszik kikapcsolódási lehetőséget teremteni a turisták és helyiek számára. A helyszín változatlanul a fürdőtelepi Petőfi park.

A repertoár zömében helyi, illetve környékbeli tánccsoportok, énekesek, sportolók, művészek, előadásaiból áll, de fellépnek olyan magyarországi és romániai könnyűzenei előadók is mint Tóth Andi, Szabó Ádám, Tolvaj Renáta, Krisz Rudi, Mirela Moldoveanu, RBA, Felicia Gurau.

Fotó: Szováta város önkormányzata

A Bernády Közművelődési Egylet, illetve az Országos Turisztikai és Információs Központ szovátai fiókja által szervezett, valamint a Maros megyei önkormányzat által támogatott rendezvénysorozat a szovátai Latino Feeling tánccsoport előadásával kezdődik ezen a hétvégén, vasárnap este nyolc órától. Hétfőn, július elsején a magyarországi X-Faktor tehetségkutató két felfedezettje, Tóth Andi és Szabó Ádám koncertezik szintén este nyolctól.

Következő vasárnap, július 7-én Tolvaj Renáta érkezik Szovátára. A további koncertekről, időpontokról a VisitSovata.ro honlapon vagy a Bernády Közművelődési Egylet Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

{A}