Kolozsvári CFR: francia erősítés érkezett, közeledik a szezonnyitó

Horváth Bálint Ottó 2019. június 28., 16:37

A hazai bajnoki címvédő Kolozsvári CFR labdarúgócsapata pénteken bejelentette a francia középpályás, Michael Pereira leigazolását. Az új szerzemény csatlakozott a Dan Petrescu által irányított együttes keretéhez, amely Ausztriában edzőtáborozik.

Pereira (balra, a labdával) 11 gólt szerzett a Malatyaspor színeiben Fotó: 24saatfutbol.com

Az előző három szezonban Michael Pereira a török első osztályú Yeni Malatyaspor játékosa volt, amellyel az elmúlt bajnoki idényben az ötödik helyen végzett, és bejutott az Európa Ligába.

A 31 éves tapasztalt középpályás korábban a spanyol élvonalban a Mallorca és a Granada csapatainál játszott.

Michael Pereira a kolozsvári együttes hatodik nyári igazolása

a korábban bejelentett középhátvéd, Andrei Burcă, a jobbhátvéd Mateo Susic, a támadó Mario Rondon, a középpályás Luis Aurelio és a kapus Cosmin Vâtcă után.

Remekelnek a barátságos meccseken

A Kolozsvári CFR jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, ahol

már három barátságos mérkőzést is játszott.

Dan Petrescu csapata az orosz Orenburgot 1–0-ra (a CFR gólszerzője: Djokovic), a horvát NK Osijeket 2–1-re (Djokovic, Costache) győzte le, illetve 1–1-es (Vinicius) döntetlent játszott a szerb Crvena Zvezdával.

A legersősebb ellenfél, a Crvena Zvezda ellen döntetlent játszott a CFR Fotó: Facebook/FK Crvena Zvezda

A kolozsváriaknak még két felkészülési meccsük van hátra az edzőtáborban, pénteken délután a cseh Mlada Boleslav, szombaton a szintén cseh Sparta Praga ellen játszanak.

Közelednek az idénnyitó mérkőzések

A CFR első hivatalos mérkőzését az új idényben július 6-án, szombaton 20 órától játssza, amikor a ploiești-i Ilie Oană-stadionban a kupagyőztes FC Viitorul lesz az ellenfele a Szuperkupában.

Ezt követően az együttes megkezdi menetelését a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mint ismert az első körben a kazah FK Asztana lesz a CFR ellenfele. Közben kiderült az első, idegenbeli mérkőzés időpontja,

a CFR július 9-én, kedden romániai idő szerint 16 órától lép pályára a kazahsztáni fővárosban.

Az 1. Ligás bajnokság új idényében a kolozsvári csapat hazai pályán kezd, a július 13-i nyitófordulóban a Jászvásári Poli lesz az ellenfele.

A CFR kerete az ausztriai edzőtáborban:

Arlauskis, Jesus, Vâtcă, Rus A. – Susic, Vinicius, Mureșan, Camora, Djokovic, Hoban, Luis Aurelio, Ţucudean, Deac, Rondon, Omrani, Peteleu, Burcă, Boli, Culio, Bordeianu, Pereira, Costache, Ioniță, Păun, Petrila, Mailat, Horj, Ispas, Rus I., Radu, Itu.