Több mint tízezer nem kézbesített küldeményt találtak, nyolc postást vettek őrizetbe

Székelyhon 2019. június 28., 14:27

Házkutatást tartottak csütörtökön a szászsebesi postahivatalnál és annak több jelenlegi és volt alkalmazottjánál. Több mint tízezer nem kézbesített küldeményt találtak, nyolc postást őrizetbe vettek.

Rengeteg levélcsomagot nem kézbesítettek a postások. Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Az ügyben 23 helyszínen tartottak házkutatást csütörtökön. A postai alkalmazottak lakásán 3380 olyan küldeményt találtak, amelyeket bíróságok, közintézmények vagy különféle szolgáltatók adtak fel, a postahivatalnál pedig 6904 olyan levélre bukkantak, amelyeket nem küldtek ki időben a címzetteknek – írja a Fehér megyei rendőrség tájékoztatására hivatkozva az Agerpres.

Az első vizsgálatok szerint 2018 januárja és 2019 júniusa között

a hivatal több alkalmazottja nem kézbesített ki több, a bíróságok által feladott küldeményt, és a címzettek helyett ők maguk írták alá az átvételt igazoló iratokat, amelyeket később elküldtek a bíróságoknak.

Nyolc postást őrizetbe vettek, hivatali visszaélés, valamint közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás miatt vizsgálódnak ellenük.

{A}

Csütörtökön a Román Posta is közölte, hogy a rendőrségi nyomozással párhuzamosan a vállalat vezérigazgatójának ellenőrző testülete is vizsgálatot indított az ügyben, és

amennyiben az alkalmazottakkal kapcsolatban felmerült gyanú beigazolódik, „drasztikus intézkedésekre” számíthatnak.