Alakul az SZFC kerete

Zátyi Tibor 2019. június 28., 10:35

Bár még tart a nyári szünet, a Székelyudvarhelyi FC vezetősége keményen dolgozik, hogy kialakítsa a labdarúgó 3. Liga 2019–2020-as szezonjára a csapat keretét. Idén is nagy a mozgás, ám az együttes gerince már adott.

Mészáros Alpár optimistán nyilatkozott Fotó: Barabás Ákos

A 3. Liga 5-ös csoportjában 10. helyen végzett együttes edzőjétől megtudtuk, hogy a keret fele már a szezon végén adott volt, tíz játékost megtartottak, Marucza Csanád, Horia Crișan, Bogdan Stăncuțu, Tankó Előd, Györgydeák Apor, Cătălin Dinu, Vékás Barna, Jankó Levente, Jakab Róbert és Somogyi Pál a következő idényben is az SZFC játékosa lesz, kilenc labdarúgó pedig máshol folytatja pályafutását.

Cristian Tudose kapus Portugáliába utazott próbajátékra, Lakatos Miklóst visszahívták az FK Csíkszeredához, a súlyosan sérült Bogdan Mintașnak lejárt a szerződése, Bálint Rajmond más csapatnál folytatja, Cristian Trăistar hazament Segesvárra, Romaric Logon az FK-nál van próbajátékon, Marin Popescu német, Csifó István pedig magyar csapatokkal tárgyal.

Péter Mózes visszavonult, de szeretném, hogy a csapat mellett maradjon és segítsen nekem a munkámban

– tette hozzá Mészáros.

Az érkezőkkel kapcsolatban a kolozsvári szakember elmondta, hogy az FK Csíkszeredával való kiváló együttműködésnek köszönhetően négy fiatal, tehetséges játékos érkezik. A korábban említett Somogyi mellett három 2000-es születésű labdarúgó: Berkeczi Csongor, Pál Kristóf és Zsombori Zsolt.

A csapat fele megmaradt Fotó: Barabás Ákos

Két jászvásári származású középpályás érkezése is biztos, mindketten tagjai voltak annak a Știința Miroslavának, amely két évvel ezelőtt az FK Csíkszereda előtt feljutott a másodosztályba:

Alexandru Izmană a 2. ligás Unirea Brăilától, míg Alexandru Taciuc a 3. ligás Nagybányai Minaurtól teszi át székhelyét Székelyudvarhelyre.

„Még három poszton kell erősítenünk, kapus, belső védő és csatár. Jelenleg több játékossal is tárgyalunk, szeretnénk, hogy a felkészülési időszak kezdetére megtaláljuk a számunkra legideálisabb labdarúgókat. Örvendek, hogy már ilyen jól összeállt a keret, hiszen ez a harmadosztályban nagy dolognak számít” – zárta a beszélgetést Mészáros.

{A}

László Zsolt csapatmenedzsertől megtudtuk, hogy a felkészülési időszak július 15-én, hétfőn kezdődik, a csapat Székelyudvarhelyen hangol majd a bajnokságra.

Július végén játssza első hivatalos mérkőzését, a Román Kupában, valószínűleg a Hargita megyei kupagyőztes Gyergyószentmiklósi VSK ellen.

Az, hogy az őszi szezont melyik csoportban kezdi meg az SZFC, csak július közepén-végén dől el, amikor a Román Labdarúgó-szövetség kialakítja a harmadosztály öt szériáját. Mészáros szerint az 5-ös, erdélyi csoport sokkal erősebb lesz, mint az előző szezonban, mivel több együttesnél komoly erősítés történt, továbbá pár nagyváros – mint Marosvásárhely vagy Szatmárnémeti – csapata is feljutott.

A harmadosztályos bajnokság következő idénye augusztus 25-én kezdődik.