Esőben kocogtak a sapientiás ballagók

Antal Erika 2019. június 27., 20:18

Az előző évekhez hasonlóan idén is a hagyományos kocogással indult a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának ballagása. Csütörtök délután a Deus Providebit Tanulmány Ház épületétől a Sapientia koronkai kampuszáig szaladtak a hallgatók.

Fotó: Haáz Vince

A hallgatók a belvárosi Keresztelő Szent János Plébániatemplom Deus Providebit Tanulmányi Házától indultak, ahol annak idején, még a kezdetekkor működött a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara.

Fotó: Haáz Vince

Hozzájuk a Pszeudoszféránál csatlakoztak néhányan, a következő találkozóhely a Hosszú utcát átszelő Poklos patak hídja volt, majd a Fortuna és a Corina buszmegállók. A hirtelen érkező felhőszakadás és vihar a Marosvásárhelyi Rádió környékén érte a kocogókat, akik végül

ázottan ugyan, de megérkeztek a város határában álló egyetemi kampuszhoz, amelynek udvarán várt rájuk a jó meleg gulyás.

{A}

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának ballagási ünnepségét június 29-én, szombaton 10 órától az egyetem aulájában tartják. A ballagási rendezvénysorozat június 30-án, vasárnap, a 20 órától kezdődő kosaras bállal ér véget.

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince