Kényszerleszállást hajtott végre egy vitorlázó repülőgép Rétyen

Bíró Blanka 2019. június 27., 17:41

Kényszerleszállást hajtott végre csütörtök délután egy vitorlázó repülőgép a háromszéki Réty község területén, a településhez tartozó Egerpatak és Sepimagyarós között a mezőn. A pilóta sérülések nélkül megúszta. 

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A siklórepülőt egy nő irányította, aki a földet érést követően azonnal, gond nélkül kiszállt a gépből. A kényszerleszállás egy szemtanúja riasztotta a mentőket, a helyszínre tűzoltóautó és rohammentő is kisietett.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A pilótának nem voltak panaszai, ám a mentős szakemberek tüzetesen megvizsgálták, megerősítették, hogy nincs sérülése.

{A}

A tűzoltóknak sem volt feladatuk, a kisgép nem gyulladt ki a kényszerleszállást követően. Marius Tolvaj, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője kérdésünkre elmondta, a vitorlázó repülőgép a Brassó megyei Barcaszentpéteren működő repülőklub kifutópályájáról szállt fel. A hatóságok még vizsgálják, miért volt szükség a kényszerleszállásra.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

Csütörtökön nem ez volt az egyetlen kényszerleszállás Székelyföldön, ugyanis délben szintén kényszerleszállást hajtott végre egy rókacsalit szóró repülőgép a Madarasi Hargita közelében. A gép két pilótájának sikerült időben elhagyni a repülőt, ami a becsapódást követően kigyulladt.

{K1}