Ditrói napok, ditróiaknak

Gergely Imre 2019. június 27., 17:21

Idén egy kisebb költségvetésű, szerényebb faluünnepet rendez Gyergyóditró, de a jól bevált, kedvelt és hagyományos műsorszámok változatlanul részei a három napos eseménysornak. A Jézus Szent Szíve búcsú nyitja a falunapokat pénteken.

Fotó: Pethő Melánia

Ditróiak részvételével, ditróiaknak szervezzük a falunapokat – mondta Puskás Elemér, a nagyközség polgármestere. A péntektől vasárnapig tartó ünnep programjában nincsenek idén különösen kiemelkedő rendezvények, hanem az zajlik, amit már megszoktak és népszerű a helyiek körében. Ilyen például a Légy Ott Kupa, amely évről-évre megmozgatja a helyi fiatalságot.

{A}

Ismét itt az ideje, hogy színt, hangulatot, örömet, bulit, fiatalságot csempésszünk a szürke hétköznapokba! Hogy meglepjük, feldobjuk, felrázzuk, felfordítsuk, felpörgessük Ditrót!

– mondták a Légy Ott Kupát szervezők.

Fotó: Pethő Melánia

Nem marad el az autós ügyességi verseny, ahol ezúttal már nem csak amatőrök, hanem profik is bemutatót tartanak, de hagyományos programszám a Vándor fakanál főzőverseny is, amelybe rendszeresen sokan bekapcsolódnak.

Idén hét utca közössége nevezett be az utcák közti Ki mit tud ügyességi versenyre, ahol a tavalyi első rendezvényen tapasztaltakból következtetve biztosan remek lesz a hangulat, úgy a résztvevők, mint a nézők közében is. A Szarvas, a Hompothok-Horea, a Halászok, a Hétkapu, a Vágás és a Tomák utcák csapataihoz csatlakozik az orotvai Erőss Zsolt utca is. A világ legmagasabb hegycsúcsára első magyarként feljutó hegymászó nevét viselő utcát egyébként éppen a napokban aszfaltozzák, és szerették volna a falunapokon ezt ünnepélyesen átadni, de az esős időjárás miatt nem készültek el időben – közölte a polgármester. A ditrói falunapok részletes programja megtalálható a község Facebook-oldalán.