Ötödik kanadai légiósát jelentette be a Corona

Dobos László 2019. június 26., 17:00

A kanadai Eric Roy a Brassói Corona jégkorongcsapatának legújabb idegenlégiósa. Ő az ötödik kanadai játékos, aki a barcasági együtteshez igazolt ezen a nyáron.

Eric Roy a Brandon Wheat Kings színeiben Fotó: hockeysfuture

A Brassói Corona bejelentette: szerződést kötött a 24 éves kanadai Eric Roy-val. A fiatal hátvéd ponterősen teljesített eddig, négyszer is hozta a fél pont per meccses átlagot a WHL-ben.

Első felnőtt szezonjában, a 2015–2016-os idényben megnyerte az ECHL-t az Allen Americansszal, ennek a csapatnak 2018 őszéig volt a tagja. Ezt követően két másik ECHL-es együttesben, a Wichita Thunderben és a Norfolk Admiralsban játszott, a 2013-as NHL-drafton a Calgary lefoglalta a játékjogát.

Az NHL-ig nem jutott el, sőt az AHL-ben is csak 10 meccset kapott a Lake Erie Monstersben, most pedig az Erste Ligában bizonyíthat. Eric Roy a barcasági gárda ötödik légiósa.

A Brassói Corona kerete

Kapusok: Tőke Zoltán, Patrik Polc, Cosmin Agapie.
Hátvédek: Pavlo Boriszenko, Szabó Dávid, Andrei Haraga, Gajdó Balázs, Bors Huba, Chase Harrison (kanadai), Eric Roy (kanadai).
Csatárok: Roberto Gliga, Trancă Dániel, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Péter Balázs Szabolcs, Bíró Gergő, Mihály Ede, Zsók Levente, Cody Fowlie (kanadai), Wacey Rabbit (kanadai), Everett Clark (kanadai).
Vezetőedző: Julius Penzes (szlovák).