Újabb dobogós helyezések a Székelyudvarhelyi VSK sportolóitól

Székelyhon 2019. június 25., 09:57

A Székelyudvarhelyi VSK sportolói két érmet, illetve egy előkelő helyezést szereztek a múlt hétvégén Cheile Grădiştei-en megrendezett DHL Carpathian Marathon elnevezésű versenyen.

Székely Lídia a dobogó második fokán Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Székely Lídia az összetett második helyén végzett a maratoni távon (43 km, 1900 méter szintkülönbség). Neki

ez volt az élete első maratonja, és nagy teljesítményt ért el, amely motivációt jelent a jövőre nézve.

„Mivel az első maratonom volt, ezért úgy terveztem, hogy olyan tempóban kezdek, amit végig tudok tartani, és ezt sikerült is kivitelezni. Végig jól éreztem magam, útközben sokat számított az emberek biztatása.

A célom az volt, hogy be tudjam fejezni a versenyt, ehhez képest a második lettem, így jóval felülmúltam az elvárásaimat

– mondta Székely Lídia.

Szabó Zoltán a harmadik helyen ért célba az 50 év felettiek kategóriájában a maratoni távon. Elmondása szerint csodálatos verseny volt, remek szervezéssel – jövőre újra visszatérne.

A terep érdekessége volt, hogy a félmaratoni távot kétszer kellett lefutniuk. Bár sok versenyző szerint nehézséget jelentett a verseny felénél célba érni, majd újból lefutni ugyanazt a kört, számára büszkeséget jelentett, hogy maratont futhat.

Szabó Zoltán az 50 év felettiek kategóriájában a harmadik helyen ért célba Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Nagy Csaba közel 400 versenyzőből a 16., kategóriájában (30–39 évesek) pedig a hatodik helyen zárt a 21 km-es félmaratoni távon. Mivel a bal térdével már hetek óta bajlódik, megpróbált alaposan bemelegíteni és óvatosan kezdeni. Jól bírta az iramot, így örül annak, hogy kezd beérni a sok edzés. Eredményével teljesen elégedett, mert nehéz volt megküzdenie a 8–9 évvel fiatalabb versenytársaival.

{A}