Bronzzal tért haza a Vasas Femina ificsapata

Zátyi Tibor 2019. június 24., 14:35

Idén is dobogón zárt a Székelyudvarhelyi Vasas Femina az U15-ös női labdarúgócsapatoknak kiírt országos bajnokságon. Múlt hét végén Székely János edző együttese a Kolozsváron rendezett nyolcas döntőn harmadik helyen végzett.

A lányok nagyszerűen játszottak, a végső győztes Olimpián kívül mindenkit felülmúltak Fotó: Mihálykó Levente

Az országos döntő tornáig minden akadályt magabiztosan vett a Vasas Femina. A selejtezők során megnyerte a Borgóprundi Heniu, a Szászrégeni Avântul, a Marosvásárhelyi Ladies és az FK Csíkszereda csapatait felsorakoztató csoportját, majd a legjobb tizenhat között a Románvásári Sárga Rókácskák csapatát is kiejtette.

A nyolcas döntő sorsolásánál – amikor a szervezők két négyes csoportot alakítottak ki – nem volt szerencséje Székely János csapatának, hiszen a címvédővel, egyben a torna legnagyobb esélyesével, a Kolozsvári Olimpiával került egy kvartettbe. A csoportmeccsek után egyből a helyosztók következtek, az első helyezettek játszották a finálét, a második pozícióban zárt csapatok pedig a bronzért csatáztak.

{A}

„Az Olimpia 16-os keretében csak két játékos kolozsvári, a többi labdarúgót az ország különböző pontjairól vásárolták össze, gyakorlatilag egy válogatottal ér fel a csapatuk. Már indulás előtt tudtuk, hogy Kolozsvárt nagyon nehéz lesz legyőzni, ez pedig nem is jött össze. A lányok jó meccset játszottak az Olimpia ellen, ám a helyzeteinket nem tudtuk berúgni, az ellenfél pedig megérdemelten győzött. Örömmel tölt el, hogy csak mi tudtuk megszorongatni őket, a többi csapatnak legalább öt gólt lőttek, a döntőt is simán nyerték.

A nyolcas döntőn csak Kolozsvártól kaptunk gólt, a többi találkozónkat mind megnyertük, így csak gratulálni tudok a lányoknak, hiszen elértük a kitűzött célt, idén is felállhattunk a dobogóra”

– mondta Székely János edző.

A lányok magabiztos győzelemmel kezdték a csoportkört, a Luceafărul Filiași csapatát 2–0-ra verték, majd jött az Olimpia elleni vereség. A Jászvásári Navobi elleni utolsó csoportmeccset is simán behúzták, így készülhettek a másik csoport második helyezettje, az Universitatea Alexandria elleni bronzmérkőzésre. Nagyon izgalmasan alakult a találkozó, hiszen két perccel a vége előtt az ellenfél büntetőt hibázott, majd a végső sípszó előtt a Vasas Femina jutott tizenegyeshez, amit Orbán Aranka értékesített, dobogóra lőve a csapatát.

A Vasas Femina az előző szezonban a döntőben maradt alul Kolozsvárral szemben, míg a 2016–2017-es szezonban aranyérmes volt, így minden medálból begyűjtött már egyet.

U15-ös női labdarúgó-bajnokság, nyolcas döntő

A csoport: Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Luceafărul Filiași 2–0, gólszerző Tóth Györgyi 2;
Vasas Femina–Kolozsvári Olimpia 0–2;
Vasas Femina–Jászvásári Navobi 5–0, gólszerzők Tóth 2, Sándor Marianna 2, Horváth Anita.
A harmadik helyért: Vasas Femina–Universitatea Alexandria 1–0, gólszerző Orbán Aranka.

A Vasas Femina kerete: Dénes Ágota, Molnár Andrea, Hajdó Boglárka, Béni Kinga, Béni Emese, Sándor Marianna, Tóth Györgyi, Orbán Aranka, Sándor Tímea, Pásztor Krisztina, Horváth Anita, Lakatos Kriszta, Fodor Mária, Godra Anett, Orbán Sarolta. Edző: Székely János.