Ivóvíz nélkül marad egy város

Simon Virág 2019. június 24., 13:16

Nagyméretű vezetékcserére készül az Aquaserv regionális vízszolgáltató, ezért keddre virradóan lezárja a fő vízcsapokat Dicsőszentmártonban. Arra kérik a lakókat, hogy tartalékoljanak maguknak vizet.

Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Mint Nicu Tomuletiu, a szolgáltató sajtószóvivője elmondta, Dicsőszentmártonban lebontják a Kis-Küküllőn keresztül vezető hidat, és emiatt ideiglenesen a vízvezetékeket is le kell szerelni, illetve máshol elvezetni. A híd újraépítése után ismét a régi helyükre kerülnek majd a vezetékek. A nagy munkálat miatt

Dicsőszentmárton nagy részében, valamint a környező településeken sem lesz ivóvíz a keddre virradóan 2 órától aznap este 9 óráig.

A sajtószóvivőtől megtudtuk, hogy nem lesz ivóvíz az Iskola, Malom, Sólyom, Jövő, Gheorghe Mănoiu, Frumoasa, Május 1, Mărţişor, Vasile Milea, Stadion, Nicolae Bălcescu, Fűzfa, Mioriţei, Mihai Eminescu, Kertészek, Krizantém, Hárs, Május 9, Galambok, Felszabadulás, Kaptató, Szarvas, Fenyő, Ősz, Csipkebogyó, Június 1, Tavasz, Domb, Mák, Győzelem, Victor Babeş, Rózsák, Ifjúság, Pumpák és 1918 December 1 utcákban, a Klór és Karbid aluljárónál, a Rózsák terén, a Jövő, Avram Iancu, Gyümölcsös, Sólyom, Piac, Bălcescu és Állomás negyedben.

Kedden egész nap vezetékes ivóvíz nélkül lesznek Ádámos és Csüdőtelke falvak közintézményei, lakóházai is.

A sajtószóvivő azt is elmondta, hogy a vezetékcsere után a csapból jövő víz előreláthatón elszíneződött lesz, és azt ajánlják, hogy amíg nem lesz teljesen tiszta, ne főzzenek és ne igyanak belőle.

{A}