Börtönben kellett volna ülnie, ehelyett Magyarország és Nagy-Britannia között utazgatott repülővel – eddig

Székelyhon 2019. június 24., 11:58

Összesen 18 év börtönbüntetésre ítélték korábban azt a balánbányai, 38 éves férfit, akit a napokban fogtak el a budapesti repülőtéren – tájékoztatott közleményben a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Eddig tartottak a szabad utazgatások. Még egy hazaút, aztán jöhetnek a börtönévek. Képünk illusztráció Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Országos és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben a balánbányai férfi ellen, akit – az elmúlt négy évben végzett nyomozás eredményeként – előbb hat év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek 2015-ben szervezett bűnözésben és pénzhamisításban való részvételért, aztán hasonló vádak alapján további tizenegy évet és hat hónapot kapott 2016-ban.

A Hargita megyei és magyarországi rendőrök közös munkája révén sikerült elfogni az elítéltet a budapesti repülőtéren, amint leszállt a nagy-britanniai járatról. Mint kiderült, a balánbányai férfi rendszeresen utazott Magyarország és az Egyesült Királyság között hamis személyazonossági iratokkal. Jelenleg az elítélt kiadatási eljárása van folyamatban, hogy megkezdhesse romániai börtönéveinek letöltését.

{A}