Készpénzben fizetnek a leadott üvegért

Székelyhon 2019. június 24., 11:19

Üveggyűjtést szervez a csíkszeredai hulladékelszállító Eco-Csík Kft. a helyi önkormányzattal közösen június 27-én. Minden kilogramm üvegért 40 banit fizetnek.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Szeretnék növelni a hulladék-újrahasznosítás arányát, ezért Csíkszeredában üveggyűjtést szervez a hulladékgazdálkodással megbízott Eco-Csík Kft. a helyi polgármesteri hivatallal közösen. A felgyűlt üveget csütörtökön 10 és 17 óra között veszik át négy helyszínen: a Nagyrét utcában (a cirkusz helyén), Csíksomlyón (a gyermekotthonnal szemben), a Testvériség sugárúton (a Gyermek sétány bejáratánál) és a Zsögöd utcában (a kultúrotthonnal szemben).

Szükséges felmutatni a személyi igazolványt, mert ez alapján állítják ki azt a bizonylatot, amellyel kiváltható a hulladékért járó készpénz

a cég székhelyén (Akác utca 1. szám). Beváltható a kiöblített ásványvizes, üdítős, alkoholos (sörös, boros, pezsgős stb.) üveg, parfümös üveg, befőttes üvegek, viszont a leadókat arra kérik, hogy távolítsák el a fém zárókupakokat. Nem veszik át ugyanakkor az ablaküveget, tükröt, villanyégőket, hőálló üvegedényeket, neoncsöveket, szemüvegeket, gyógyszeres üvegeket és semmiféle üveg törmeléket.

{A}