Hivatalosan megnyílt a turisztikai szezon Kovásznán

Bíró Blanka 2019. június 23., 17:47

Szombaton megtartotta hivatalos turisztikai szezonnyitóját Kovászna, a nemrég elfogadott logó szerint „a mofetták és ezer borvízforrás városa”. 

• Fotó: Gyerő József Facebook oldala

A városi művelődési ház udvarán tartott rendezvényen gasztronómiai és kovásznai borvízkóstolóra került sor, bemutatták a helyi szállásadókat, látványosságokat, jellegzetességeket, volt hagyományos termékvásár és kézműves- bemutatók is, illetve felléptek a helyi tánccsoportok, fúvószenekar és mazsorett csoport.

{A}

A városi könyvtárban megnyílt a Kovászna a mofetták és az ezer borvízforrás városa kiállítás, a Városi Művelődési Ház kiállítótermében és nagytermében Gazdáné Olosz Ella kovásznai textilművész emlékkiállítása, és a Mohos fotóklub éves tárlata.

Kovászna megyébe évente több mint százezer turista látogat, ezek közel fele Kovászna városát választja

– mondta Gyerő József polgármester.

A fürdőváros szálláshelyeiben 2017-ben 56 ezer vendéget regisztráltak, tavaly már a számuk meghaladta a 61 ezret. Közülük 2375 turista érkezett külföldről. A város évekig a „szociális turizmusra” alapozott, az állam által támogatott kezelési- és üdülőjegyekkel érkeztek a vendégek, ám az utóbbi években a négycsillagos szállodák megépülésével, a meglevők korszerűsítésével a vagyonosabb vendégek is megjelentek. Az önkormányzat idén egy lejről két lejre emelte a turisztikai illetéket, az ebből a városkasszába tavaly befolyt 548 ezer lejt az infrastruktúra fejlesztésére, népszerűsítésre, rendezvények szervezésére fordítják.