Lécfalva nyerte az önkéntes tűzoltó-alakulatok vetélkedőjének megyei szakaszát

Bíró Blanka 2019. június 23., 16:07

A lécfalvi önkéntes tűzoltóalakulat nyerte a szombaton, Rétyen megtartott Kovászna Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyt. Az ezer száz lejes pénzjutalomban részesült csapat képviseli a megyét július 20-án, a Kézdivásárhelyen sorra kerülő regionális versenyen.

Fotó: Kocsis B. János

A versenyen hét önkéntes alakulat vett részt, az első helyezett a lécfalvi, második a sepsikőröspataki, míg harmadik a kökösi lett.

{A}

Dombora Lehel, Réty polgármestere elmondta, a Leader program keretén belül évekkel ezelőtt vásároltak multifunkcionális tűzoltóautót, nemrég egy vontatható generátort és a tűzoltóknak korszerű egyenruhákat is beszereztek.

Nem azért fektetünk be az alakulatba, hogy az jól mutasson, hanem hogy a fiatalokat az önkéntességre ösztönözzük

– tette hozzá.

Fotó: Kocsis B. János

Idén létrehozzák a baróti székhelyű, hivatásos erdővidéki tűzoltó egységet, Kovásznán is tervezik egy központ megalakítását, majd a már meglévő egységeket korszerűsítik Bodzafordulón, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen – mondta Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácsának elnöke.

Fotó: Kocsis B. János

Mint beszámoltunk róla, a szentegyházi alakulat bizonyult Hargita megye legjobbjának az önkéntes tűzoltó-alakulatok számára rendezett vetélkedőn, amelyen 24 csíki, udvarhelyi és gyergyói csapat mérte össze tudását.

{K1}

Fotó: Kocsis B. János

Fotó: Kocsis B. János