Nem jött össze a gyergyói feljutás

Gergely Imre 2019. június 22., 21:08

A rutinosabb Sellenberki Viitorul nyerte meg a 3. Ligába jutásról döntő osztályozó második mérkőzését is. A Gyergyószentmiklósi VSK így a következő szezonban is a Hargita megyei negyedosztályban szerepel majd.

Szombaton délután Nagydisznód stadionjában vívta a visszavágót Szeben megye és Hargita megye bajnoka. Mintegy 400 néző várta a csapatokat, köztük közel húsz gyergyói követte a meccset. 

Az elejétől támadólag lépett fel a gyergyószentmiklósi együttes, kereste a rést a sellenberki védelmen. A házigazdáknak esze ágában sem volt támadni, tökéletesen megfelelt nekik az első mérkőzésen elért egygólos előny.

A 14. percben jegyezhettük fel az első komolyabb helyzetet, akkor Tankó lövését védte a hazai kapus nagy bravúrral. A 32. percben Țepeș kísérlete ment mellé.

Nehéz volt helyzetbe kerülnie a gyergyóiaknak, a saját tizenhatosuk környékére betömörülő védelem között.

A Szeben megyeiek első valamirevaló helyzete a 37. percben történt, amikor egy kontra után kellett védenie Paltánnak, majd nemsokára a felső lécen csattant a házigazdák lövése. Az első félidőben Tankó előtt adódott újabb lehetőség, de kimaradt, majd Țepeș szabadrúgása kerülte el centikkel a kaput.

A második félidőben ismét Tankó szerezhetett volna vezetést, de ezúttal sem sikerült betalálni. Ezt követően azonban Sellenberk vette át az irányítást, és a 60. percben előnybe kerültek. A gyergyóiak támadtak volna, de továbbra sem tudták áttörni a védőfalat,

egy újabb kontra pedig megpecsételte a találkozó és a továbbjutás sorsát.

A vége előtt négy perccel tizenegyeshez jutott a Gyergyószentmiklósi VSK, amikor egy védő kézzel ütötte le a labdát a kapu előtt. Țepeș volt az ítéletvégrehajtó és higgadtan értékesítette a büntetőt. Ez azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elég. Sellenberk végül 2–1-re nyert és ők jutottak fel a 3. Ligába.

„Ugyanaz történt itt is mint, otthon: a Sellenberk csak egyre törekedett, mi ne kerüljünk helyzetbe, és távol tartsák a labdát a kapujuktól. Emellett pedig megvolt a rutinjuk ahhoz, hogy a hibáinkat könyörtelenül kihasználják. Nem voltak jobbak, ők is hibáztak, de mi nem tudtunk élni ezekkel a lehetőségekkel” – foglalta össze a Gyergyószentmiklósi VSK vezetője, Rokaly Attila a mérkőzésen történteket.

Óriási lett volna az öröm, ha sikerül a feljutás, de így sem vagyok elkeseredve. A csapat fiatal, még szükség van tapasztalatra, amíg valóban meg tudnánk állni a helyünket a 3. Ligában. A célkitűzés továbbra is ez marad, dolgozunk tovább, és jövő nyáron újra megpróbáljuk

– jelentette ki Rokaly Attila.

Labdarúgás, 3. Liga-osztályozó, visszavágó:
Sellenberki Viitorul–Gyergyószentmiklósi VSK 2–1 (0–0),
gólszerzők: Gabi Tănase (60.), Călin Trohin (72.), illetve Andrei Țepeș (86.)
A párharcot a Viitorul nyerte kettős győzelemmel.