Két kanadai csatárt igazolt a Sportklub

Dobos László 2019. június 22., 14:06

Két tapasztalt kanadai csatár leigazolását jelentette be a Csíkszeredai Sportklub jégkorong együttese. Mindkét játékos az elmúlt idényben a szlovák élvonalban játszott.

A két kanadai a Graz öltözőjében. Balról az első Brophey, a harmadik pedig McLean Fotó: facebook/Csíkszeredai Sportklub

A Csíkszeredai Sportklub közösségi oldalán jelentette be, hogy leigazolt két kanai jégkorongozót, Evan Bropheyt és Kurtis McLeant. Mindkét csatár Szlovákiából érkezik, és komoly játékosmúltat tudhat maga mögött.

{A}

Az 1986-os születésű Brophey 2013-ig játszott a tengerentúlon, az NHL-ben is bemutatkozott, 4 mérkőzésig jutott a Chicago Blackhawks és Colorado Avalanche színeiben. Európában az osztrák, a német és a szlovák élvonalban játszott, az elmúlt idényben a Kassa alapembereként 56 alapszakaszmeccsen 15+24 pontot gyűjtött, aztán a playoffban 6 találkozón 1 gólt lőtt.

Evan Brophey Fotó: Tuto Hockey

A 38 éves, 1980-as születésű Kurtis McLean szintén 4 NHL-meccset vívott a New York Islanders színeiben. Az észak-amerikai bajnokságok mellett Európában játszott finn, svájci, orosz, horvát, német, osztrák és szlovák csapatokban. A legutóbbi szezont a finn másodosztályban kezdte és a szlovák Gyetvában fejezte be. A HC Detva színeiben 16 mérkőzésen 2+3 pontot szerzett. McLean 2013-ban Spengler Kupát nyert a Team Canadával.

Kurtis McLean Fotó: Kosice Korzar

Érdekesség, hogy a két játékos a 2016/17-es idényben együtt játszott az EBEL-ben a Graz 99ers csapatánál. A Sportklubnak a két új kanadai légióson kívül még egy külföldi játékosa ismert, az orosz hátvéd Gyenyisz Kuljas.

A Sportklub kerete
Kapusok: László Arnold és Adorján Örs.
Hátvédek: Papp Szabolcs, Flinta Botond, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Farkas Tamás, Bors Arnold, Láday Tamás, Gyenyisz Kuljas.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Eduard Căsăneanu, Fodor Csanád, Egyed Róbert, Részegh Zsolt, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán, Andrej Taratuhin, Radim Valchar, Evan Brophey és Kurtis McLean.
Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.