Fél lábbal az ifi Eb elődöntőjében a románok

Józsa Csongor 2019. június 21., 21:44

Hihetetlen végjátékkal megnyerte második találkozóját is az Olaszországban és San Marinóban zajló U21-es Európa-bajnokságon a román fociválogatott. Az angolok elszenvedték második vereségüket a tornán.

Hat találat az utolsó negyedórában Fotó: FRF.ro

Pénteken este ugyanazon kezdő tizenegyet küldte a pályára a románok szövetségi kapitánya, Mirel Rădoi, mint a horvátok elleni, 4–1-es győztes összecsapáson. Az angolok a nyitófordulóban 2–1-es vereséget szenvedtek a franciáktól – így fontos volt számukra, hogy pontot szerezzenek.

{A}

A mintegy 10 ezer szurkoló által biztatott Románia remekül kezdett Cesenában, a 4. percben Hagi távoli lövését lábbal tolta ki a hálóőr, majd rögtön rá Ivan két ízben is megszerezhette volna a vezetést, közelről lőtte rá, előbb mellé ment, majd a kapus bravúrral hárított.

Lassan a szigetországiak átvették a kezdeményezést, igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, a románok ellentámadásai jóval veszélyesebbek voltak, a 32. percben Man be is talált – a gólt les miatt érvénytelenítették.

A pihenő előtt, az első játékrész hosszabbításában Radunak kellett kitornáznia Mount húszméteres bombáját, így az első felvonást követően 0–0 állt az eredményjelzőn.

A második félidő elejét alaposan megnyomták az angolok, Fl. Ștefan a gólvonalról semlegesítette Calvert lövését, túloldalt Hagi löketét hatástalanította a hálóőr. A 60. percben a románok kapusa, Radu két bravúrt mutatott be. Az angol nyomás egyre nagyobb lett, az ellenlábas jól állta a sarat.

Gyilkos negyedóra, potyogtak a gólok

A 75. percben Coman cselezgetett a tizenhatoson belül, Kenny gáncsolta, a svéd játékvezető a tizenegyes pontra mutatott: Pușcaș a bal alsóba gurította (0–1).

Gyorsan jött a válasz, Gray a tizenhatos vonaláról csavarta be (1–1).

Két szögletnél az angolok fejjel bólintották rá, Radu nagyot védett. Hagi a semmiből hozta újból előnybe a románokat, tizenhatról lőtte ki a jobb alsót (1–2). Nem tartott sokáig ezúttal sem az öröm, alighogy visszarendeződtek a sorok, Abraham közelről kiegyenlített (2–2).

A slusszpoén még hátra volt, ezt pedig Coman szolgáltatta, a 88. percben egy potyagóllal 3–2-ra, míg a hosszabbításban egy távoli lövéssel 4–2-re módosította az állást. A két gól között az angolok a kapufát találták telibe.

Óriási lépést tett a román U21-es nemzeti együttes, hogy ott legyen a torna elődöntőjében. A csoport zárómeccsét hétfőn 22 órától játsszák a franciákkal.

A kontinenstorna három négycsapatos csoportjából az első helyezettek mellett a legjobb második jut be az elődöntőbe.

Labdarúgó U21-es Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló: Anglia–Románia 2–4 (0–0)
Gól: Demarai Gray (79.), Abraham (86.), illetve G. Puşcaş (76., büntetőből), Ianis Hagi (85.), Fl. Coman (88. és 90+2.).
Anglia U21: Henderson – Kenny, Clarke Salter, Tomori, Dasilva – Dowell, Maddison, Mount – Barnes (46., Sessegnon, 57., Foden), Calvert-Lewin, Gray. Szövetségi kapitány: Aidy Boothroyd.
Románia U21: Ionuţ Radu – Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan – Tudor Băluţă, Cicâldău – Dennis Man (74., Vl. Dragomir), I. Hagi (88., Nedelcu), Ivan (63., Coman) – Puşcaş. Szövetségi kapitány: Mirel Rădoi.
Vezette: Andreas Ekberg (svéd).

A csoport másik meccsén:

Horvátország–Franciaország – pénteken 22 órától.