Beindultak az első SHuupp-napok Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. június 21., 18:14

Új kísérlet zajlik Gyergyószentmiklóson: hogyan lehet megmozgatni azokat, akik már nem gyermekek, de még a középiskolások közé nem illenek be. A 13–14 évesekhez szól a SHuupp-napok. Ők mérhetik össze tudásukat, építhetnek csapatot, és érezhetik jól magukat pénteken és szombaton.

Fotó: Gergely Imre

Ez lényegében a nagyobbak, vagyis a középiskolás-egyetemista korosztály számára szervezett Gyergyói Ifinapok junior változata – fogalmazta meg Málnási Andrea, a szervező Ifitéka vezetője. A legkedveltebb játékokat, vetélkedőket próbálhatják ki most a fiatalabb résztvevők. Cél, hogy ráérezzenek az ízére, és amint bekerülnek a középiskolába, ott legyenek az Ifinapokon.

A szervezők úgy látják, komoly igény van a 7–8. osztályosoknak szóló programokra. „Sokan járnak sportolni vagy táncolni, de a szabad idő ennél több. A színházi gyermekelőadásokat kinőtték, a felnőtt darabokhoz még kicsik, szórakozóhelyekre nem ülhetnek be, mert oda túl fiatalok. Szükség van egy ilyen találkozási lehetőségre” – mondta Málnási Andrea.

A most bemutatkozó SHuupp-napok – amely nevét egy ifitékás kabalaállatról, egy kék dinóról kapta – másfél napig tart, de ez jövőre bővülni fog várhatóan. Van érdeklődés, hat csapat, hatvan kamasz részese az eseményeknek.

{A}