Autóverseny Gyergyószentmiklós főterén

Gergely Imre 2019. június 21., 17:30

Gyergyószentmiklóson zajlik szombaton és vasárnap a Time Attack országos bajnokság harmadik és negyedik fordulója. A szervezők nagyszámú közönségre számítanak.

Esőben vagy napsütésben. A verseny időjárástól függetlenül látványosnak ígérkezik. Archív Fotó: Gergely Imre

Egy nappal az első futam startja előtt közel harminc autóversenyző benevezését jegyezték. Amint Laczkó Levente, a házigazda Hexan Motorsport Klub illetékese lapunknak elmondta, nem lehet előre kijelenteni, hogy kik a verseny esélyesei, noha vannak tapasztaltabb pilóták a mezőnyben, a fiatalabbak is okozhatnak meglepetést.

Korosztálytól és az autók típusától függően hét versenykategóriában zajlik majd a viadal, és lesz, kinek szurkolniuk a helyieknek. Számos székelyföldi versenyző között rajthoz áll például az utóbbi évek legsikeresebb gyergyószentmiklósi versenyzője, Bilibók Csongor, de más gyergyóiak is, illetve itt lesznek Marosvásárhelytől Csíkszeredáig, Brăilától Nagyszebenig számos város pilótái.

A pálya a központi park körüli út lesz, de a Kossuth Lajos utca felső szakaszán is versenyeznek majd.

Amellett, hogy versenyélményt, szórakoztatást kínálnak a nézőknek, nagyon szigorú szabályokat kell majd betartaniuk azoknak, akik kíváncsiak lesznek az eseményre. Laczkó Levente elmondta, minden olyan elővigyázatossági intézkedést megtesznek majd, ami szükséges a versenyzők és nézők biztonsága érdekében, azonban mindenkinek be kell tartania a szervezők és rendfenntartók utasításait.

A rendezvény miatt forgalomkorlátozások, útlezárások lesznek szombaton és vasárnap: 13 és 21 óra között teljes útlezárás a lesz a Szabadság téren, valamint a Kossuth Lajos utca háromszáz méteres szakaszán, a főtértől a „ceruzás napköziig”.

{A}