Sorsoltak a jégkorong Kontinentális Kupában

Dobos László 2019. június 21., 18:39

A Brassói Corona az ukrajnai, a Ferencváros pedig az olaszországi csoportba került a jégkorong Kontinentális Kupa pénteki, budapesti sorsolásán. Mindkét bajnokcsapat a második körben, októberben kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe.

Európai kupában érdekelt a székelyföldi játékosokra épített Brassói Corona Fotó: Daniel Maximilian Milata

A magyar bajnok Ferencváros ellenfele a házigazda olasz Ritten Sport, a szlovén Olimpija Ljubljana, valamint az első kör B csoportjának győztese lesz. Utóbbi lehet a horvát KHL Zagreb, a belga HYC Herentals, a spanyol Txuri Urdin San Sebastian és az izraeli Bat Yam Hockey is.

{A}

Hasonlóan a Fradihoz, a román bajnok Brassói Corona egyik ellenfele az első körből érkezik, az A csoport győztese lesz (a szerb Crvena Zvezda, a bolgár Irbis-Skate Szófia, az izlandi Skautafelag Akureyrar vagy a török Zeytinburnu Istanbul) lesz.

A Corona további ellenfelei: a házigazda HC Donbassz (ukrán) és a Mogo Riga (lett). Az ukrajnai és az itáliai tornára is október 18-tól 20-ig kerül sor, a csoportok első helyezettje jut tovább a második számú európai kupasorozat harmadik körébe.

Jégkorong Kontinentális Kupa

Első kör (2019. szeptember 20-22.)

A csoport (Isztambul, Törökország): Crvena Zvezda (szerb), Irbis-Skate Szófia (bolgár), Skautafelag Akureyrar (izlandi), Zeytinburnu Isztambul (török).

B csoport (Mechelen, Belgium): KHL Zágráb (horvát), HYC Herentals (belgiumi), Txuri Urdin San Sebastian (spanyol), Bat Yam Hockey (izraeli).

Második kör (2019. október 18-20.)

C csoport (Druzskovka, Ukrajna): Mogo Riga (lett), HC Donbassz (ukrán), Brassói Corona és az A csoport győztese.

D csoport (Ritten, Olaszország): Ritten Sport (olasz), FTC-Telekom, Olimpija Ljubljana (szlovén) és a B csoport győztese.

Harmadik kör (2019. november 15-17.)

E csoport (Vojens, Dánia): Nottingham Panthers (brit), Amiens Gothiques (francia), SonderjyskE Vojens (dán) és a C csoport győztese.

F csoport (Krakkó, Lengyelország): Bejbarisz Atirau (kzahasztáni), Nyeman Grodno (fehéroroszországi), Cracovia (lengyel) és a a D csoport győztese.

Final Four (2020. január 10-12.), a helyszín később dől el, a résztvevők egyike lesz a rendező.