„Megegyeztek”: távozik Vass Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete éléről

Szucher Ervin 2019. június 21., 14:15

Lemond az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének éléről Vass Levente. A döntés a szövetség Maros megyei szervezete Területi Állandó Tanácsának pénteki ülésén született.

Péter Ferenc megyei (balra) elnök kierőltette Vass Levente távozását Fotó: Facebook/Péter Ferenc

A zárt ajtók mögött lezajlott ülésen hozott döntést Kali István, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének ügyvezető elnöke megerősítette a Krónikának. Kali, aki egybéként nem vett részt az ülésen, mert nem tagja a TÁT-nak, úgy fogalmazott,

„közös megegyezéssel” az a döntés született, hogy Vass Leventét „lemondatják” az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete éléről.

Az ügyvezető elnök közölte azt is,

hogy péntektől nincs önálló marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet,

gyakorlatilag a Péter Ferenc vezette megyei szervezet vette át a városi szervezet irányítását is. „Nem tudom, milyen indokok alapján hozta meg ezeket a döntéseket a TÁT” – jelentette ki lapunknak Kali István.

Az elmúlt időszakban belső konfliktusoktól hangos az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete. Két városi tanácsos, Furó Judit és Bakó Szabolcs is lemondott mandátumáról, ugyanakkor körzeti RMDSZ-elnökök, köztük Soós Zoltán múzeumigazgató, az RMDSZ és a többi magyar párt 2016-os polgármesterjelöltje – távozott tisztségéből. Valamennyien az RMDSZ városi szervezetében uralkodó állapotokkal indokolták lépésüket. Péter Ferenc, a szövetség Maros megyei szervezetének elnöke a napokban rendteremtést ígért a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezetben, bírálva Vass Levente városi elnököt.