A harmadosztályba jutás a tét

Gergely Imre 2019. június 21., 13:29

A három székelyföldi megye bajnoka, a Gyergyószentmiklósi VSK, a Zágoni Kitartás és a Marosvásárhelyi VSK is különleges fontosságú mérkőzést játszik szombaton délután. A 3. Ligába jutásért zajló osztályozós párharcok visszavágóit rendezik.

Ilyés Róbert a visszavágón már nem tudja segíteni a gyergyóiakat Fotó: Pinti Attila

A Gyergyószentmiklósi VSK a hazai pályán elszenvedett 3–2-es vereség miatt hátrányból várhatja a visszavágót, azonban nem reménytelen a helyzetük. Az első találkozón két nagyon hasonló képességű gárda csapott össze, és a Szeben megyei Sellenberk annak köszönhette sikerét, hogy kihasználta a gyergyóiak bosszantó egyéni hibáit. Nagyobb összpontosítással ez leküzdhető.

{K2}

A június 15-én teli lelátó előtt zajlott meccsen látottak azt mutatták, hogy állóképesség szempontjából a gyergyóiak vannak jobb helyzetben, a mérkőzés utolsó negyedórájában nem nagyon kaptak már levegőt a sellenberkiek.

Megnehezíti viszont helyzetüket az, hogy ezen a találkozón már nem játszhat Ilyés Róbert, aki immár az élvonalbeli Sepsi OSK segédedzőjeként Ausztriában edzőtáborozik új csapatánál.

{K1}

Ő az egyedüli hiányzó, a keret többi tagja készen áll a visszavágóra – közölte érdeklődésünkre a Gyergyószentmiklósi VSK vezetője, Rokaly Attila. „Csakis egy cél van előttünk: hogy megnyerjük az osztályozót és feljussunk a 3. Ligába. Ezért mindent megteszünk, ami csak tőlünk telhet” – jelentette ki Rokaly.

Az első találkozó eredménye miatt legalább kétgólos vagy annál nagyobb különbségű győzelemre van szükségük a gyergyóiaknak.

A mérkőzésre Szeben megyében kerül sor, de nem a Sellenberki Viitorul pályáján, ugyanis az nem teljesíti az osztályozó követelményeit. A meccs így Nagydisznód stadionjában lesz megrendezve szombaton 17.30-tól.

Zernyesten is izgalmak várhatók

Kovászna megye bajnoka, a Zágoni Kitartás 2–1 arányban nyerte a 3. ligás osztályozó odavágóját Brassó megyei ellenfele, a Zernyesti Olimpic ellen. Itt korántsem lefutott a párharc, az egygólos előny még nem garancia semmire. A zágoniaknak igencsak meg kell majd izzadniuk, hogy ott lehessenek a 2019–2020-as 3. Liga mezőnyében.

{A}

A Marosvásárhelyi VSK számára csak formalitás lesz a Fehér megyei Péterfalvi Sportul elleni idegenbeli találkozó. Ők már az őszi harmadosztályos szereplésre készülhetnek, hiszen az első meccs eredménye 6–0 lett Maros megye bajnoka javára.