Több száz gyermek vett részt a Talentumnapokon

Székelyhon 2019. június 20., 15:31

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Talentumnapokat a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság június 19-20. között a csíkzsögödi Cari táborban. A rendezvényen közel 650 gyermek vett részt.

Fotó: Hargita Megyei Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

„A Talentumnapokat kettős céllal tartják meg: egyrészt lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek, hogy megcsillogtassák tehetségüket, megmutassák, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt esztendőben, másrészt meg azért, hogy a vakációt jókedvűen, az öröm és az együttlét jegyében kezdhessék” – osztotta meg a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság közleményében.

Idén immáron kilencedik alkalommal szervezték meg a rendezvényt a csíkzsögödi Cari táborban közel 650 fiatal és 280 felnőtt részvételével. Az esemény elején Elekes Zoltán, az intézmény vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, a Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyerekekért jótékonysági fesztiválon pár hete jó néhány nagynevű együttes is fellépett azért, hogy a jövedelemből a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő tehetséges gyermekeknek plusztámogatást nyújthassanak, ezért

arra kérte a jelenlévőket, hogyha hangszerre, sportfelszerelésre van szükségük, ahhoz, hogy kibontakozhassanak a művészetek, a sportok terén, vagy akár nyelvtáborban vennének részt, akkor tudassák ezt nevelőikkel, és közösen jelezzék ezt az igazgatóságnak.

{A}

A Talentumnapok első napján a gyermekvédelmi rendszerben élő kisgyerekek voltak a figyelem középpontjában, a második napon pedig a nagyobbaké volt a tér. A jelenlévők délutánonként érdekes programokon vehettek részt, megismerhették a Hunyadi-korszak fegyverzetét, öltözékeit és szokásait, és módjukban állt beöltözni és fotózkodni a korabeli ruhákkal. Azok, akiket a fegyverek vonzottak, kipróbálhatták az íjászatot és az őrjáratozást is. De nemcsak a történelemre utaló program volt érdekes a gyerekek számára: sportjátékokban vehettek részt, kipróbálhatták a hegyimentő falmászást, az arcfestést, a kicsiknek rendelkezésére állt a légvár és az óriáscsúszda, a nagyobbak pedig részt vettek a Gyermekek Parlamentjén. Mindannyian megcsodálták a festett- és faragottbútor-kiállítást, amely az Oklándi Elhelyezőközpont gyerekeinek munkáiból nyílt. Azok, akik táncolni akartak, részt vettek a középkori- és reneszánsztánc-oktatáson, illetve az aerobikon.