Bajnoki címekre hajt a Sportklub

Dobos László 2019. június 20., 15:07

Az elmúlt idényben a román jégkorongbajnokságban bronz-, míg az Erste Ligában ezüstérmes Csíkszeredai Sportklub jövőre mindkét kiírásban első szeretne lenni, ugyanakkor megvédené címét a Román Kupában. A csíki kék-fehérek június elején kezdték el az alapozást.

Keményen dolgoznak a fiúk Fotó: Gábos Albin

A korábbi évektől eltérően már a nyári felkészülés kezdetétől Csíkszeredában tartózkodik a csapat vezetőedzője, Jason Morgan. A játékosként az NHL-ben is pályára lépett, edzőként eddig Magyarországon és Dániában tevékenykedett kanadai szakember elmondta, hogy mindhárom fronton első helyen szeretnének végezni, a következő idényben három kupa a cél.

{A}

Morgan örömmel mesélte, hogy sikerült lakást bérelnie, családja is itt van Csíkban, ahol kitűnően érzi magát.

A két tréner: Jason Morgan és Hozó Levente Fotó: Dobos László

Hozó Levente, a csapat másodedzője elmondta, hogy az alapozást három szakaszra osztották. Június 3. és 28. között Csíkszeredában készülnek, a napi erőnléti edzéseket a crossfitteremben, az erőteremben és az uszodában végzik, továbbá hosszú kerékpározások is szerepelnek a programban, a kezdő táv 35 km volt, ezt folyamatosan 10 kilométerekkel növelték.

A második felkészülési szakaszt július 8. és 27. közöttre tervezték, szintén Csíkszeredában, amikor már többször is napi két edzés szerepel a programban. Ebben az időszakban igénybe vennék a Székelyföldi Jégkorong Akadémia új, csíkkarcfalvi módszertani központját is. Augusztusban lesz a harmadik felkészülési szakasz. Hozó azt szeretné, ha a csapat már augusztus elején elkezdené a jeges, specifikus edzéseket.

A klub vezetése úgy tudja, hogy az Erste Liga szeptember közepén, a román bajnokság pedig szeptember 20-a körül rajtol.

Távozók, érkezők

A Csíkszeredai Sportklub tavalyi keretéből hárman távoztak, Onodi Ottó kapus Galacra igazolt, Antal Zsombor csatár pedig a Gyergyói HK-hoz, míg Részegh Tamás a Miskolci DVTK Jegesmedvéknél folytatja pályafutását. Hazatér az új generáció egyik legtehetségesebb fiatal kapusa, Adorján Örs, aki legutóbb Székesfehérvár U20-as csapatában védett.

Fotó: Gábos Albin

Augusztustól szülővárosának csapatát fogja erősíteni a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott Láday Tamás hátvéd, aki tavasszal a Fehérvári Titánoknál hokizott, idén nyáron pedig Új-Zélandban játszik.

Komoly erősítésnek számít a volt orosz válogatott hátvéd, Gyenyisz Kuljas leigazolása.

Salló Alpár, Gecse Hugó és Fodor Csanád még nem tud teljes munkát végezni, mindhárman műtét után vannak. A Sportklubnál folytatja pályafutását Részegh Tamás öccse, Részegh Zsolt, aki a Csíkszeredai ISK neveltje, és az elmúlt idényben a Sapientia gárdáját erősítette. Részegh Zsolt jelenleg érettségizik, így ő később kezdi el a felkészülést.

Fotó: Gábos Albin

Megtudtuk, hogy Becze Tihamér, Andrej Taratuhin és Radim Valchar külön, egyéni edzésterv alapján készül egész nyáron, ők csak a jeges edzések megkezdésekor csatlakoznak a csapathoz. Jason Morgan vezetőedző elmondta, hogy bővülni fog a keret, elsősorban egy külföldi kapussal, de több csatárt is kiszemeltek, akikkel jelenleg folynak a tárgyalások.

A 20 éves Horváth László az elmúlt idényben a Sportklubot erősítette, a tehetséges jégkorongozó a következő napokban dönti majd el, hogy hokizni fog vagy elkezdi az orvosi egyetemet.

A Sportklub jelenlegi kerete

Kapusok: László Arnold és Adorján Örs.
Hátvédek: Papp Szabolcs, Flinta Botond, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Farkas Tamás, Bors Arnold, Láday Tamás, Gyenyisz Kuljas.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Eduard Căsăneanu, Fodor Csanád, Egyed Róbert, Részegh Zsolt, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán, Andrej Taratuhin, Radim Valchar.
Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.