Hat tematikus tábort szervez a művészeti népiskola Homoródfürdőn

Székelyhon 2019. június 20., 14:54

A Vámszer Géza Művészeti Népiskola többféle korosztály számára szervez táborokat különböző tematikák mentén a felújított homoródfürdői Hatos Villában. 

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Teljes körű ellátást biztosítanak a Hargita megyei Vámszer Géza Művészeti Népiskola által szervezett táborokban a tanulók számára. A népiskola idén több tematikus tábort szervez különféle témákban, különböző korosztályoknak a nyári szünidő idején.

„Táboraink ötnaposak, hétfőtől péntekig vannak időzítve, ezzel igyekszünk pótolni az iskolai programot. A táborok helyszíne a Népiskola felügyelete alatt álló nemrégiben felújított homoródfürdői Hatos Villa. A táborok költségét is úgy határoztuk meg, hogy a hátrányos helyzetű családoknak se legyen megterhelő, a 350 lejes részvételi díj minden esetben tartalmazza a szállás, napi háromszori étkezés és a foglalkozások díját” – idézték közleményükben Sándor Árpádot, a népiskola vezetőjét.

{A}

A 6-11 éves korosztálynak szól a Fogócska alkotó- és kalandtábor, amelyet július 1-5. között szerveznek meg, többnyire népi gyerekjátékokon alapuló szabadtéri játékokat tartalmaz. Jelentkezni június 28-ig lehet. A 12 éven fölöttieknek több tábort is szerveznek, például a grafika-festészet és animációs tábort, amelyet augusztus 5-9. között tartanak majd. Iratkozni augusztus 2-ig lehet. Szintén ennek a korosztálynak szervezik meg a kommunikációs és drámatábort augusztus 12-16. között. Jelentkezni augusztus 9-ig lehet. A gitártábort ugyanakkor augusztus 19-23. között tartják, célja a játékos zenetanulás, illetve a már megszerzett tudás elmélyítése. Iratkozni a gitártáborba augusztus 16-ig lehet. A 10 év fölöttieknek ajánlják a Zero waste – környezeti nevelés tábort, amelynek fő tematikája a hulladéktermelés megelőzése lesz. A tábor időpontja augusztus 26-30. Iratkozni augusztus 23-ig lehet. A táborokkal kapcsolatban érdeklődni lehet a 0266-310884-es telefonszámon.