Keresztet vetett, amikor meglátta, hogy végre aszfaltoznak

Gergely Imre 2019. június 19., 17:47

Keresztet vetett egy felszegi lakos, amikor meglátta, hogy aszfaltozás kezdődött el Gyergyószentmiklóson, a Rákóczi Ferenc utcában. Négy éve indították el a beruházást, de a sok határidő-ígéret után már nem hitte, hogy megéri az aszfaltozást.

Fotó: Gergely Imre

Keresztet vetett egy felszegi lakos, amikor meglátta, hogy aszfaltozás kezdődött el a Rákóczi Ferenc utcában. Mint mondta,

nem hitte, hogy megéri.

Ez az egyik olyan munkálat Gyergyószentmiklóson, amelynek átadására olyan sok határidő-ígéret volt, hogy a környéken lakók már csak legyintettek, ha szóba jött, mikor készülhet el az új aszfaltozott útszakasz. Negatív tapasztalataik voltak már előzőleg is, hiszen korábban már zajlott itt aszfaltozás, de olyan silány minőségben, hogy pár év múlva teljesen fel kellett szedni a régi burkolatot.

Fotó: Gergely Imre

2015 óta Nagy Zoltán polgármester megfogalmazása szerint többnyire az önkormányzattól független okok miatt állt le a munka több alkalommal is. Volt, hogy a kivitelező cég döntött úgy, nem folytatja a munkát, illetve egy évet azért csúszott a beruházás, mert az utcában lakók kérték, mielőtt elkészülne az út, történjen meg a földgázvezeték kiépítése. Ez idén tavaszra valósult meg.

Fotó: Gergely Imre

A művezető Páll Zoltán elmondása szerint az aszfaltozást egy hét alatt befejezik. Ez azt jelenti, hogy

a Tölgyfa utcától a Csiky-kert utcáig teljesen új aszfaltszőnyeg lesz.

A rendőrségtől a Tölgyfa utcáig pedig kockakő kerül az úttestre, hogy illeszkedjen a múzeum műemlék jellegéhez.

{A}