Román ellenféllel sorsolták össze Bölöni Antwerpjét

Horváth Bálint Ottó 2019. június 19., 17:39

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán délután elkészítette az Európa Liga második selejtezőkörének párosításait. A Román Kupa-győztes FC Viitorul a Bölöni László vezette Royal Antwerpet kapta ellenfélnek.

Jóval tapasztaltabb gárdát alkot az Antwerp. Archív Fotó: Facebook/Royal Antwerp

A román és a belga együttes a második körben kapcsolódik be a második számú klubsorozat küzdelmeibe.

Érdekes párharcnak ígérkezik Gheorghe Hagi fiatal csapatának és Bölöni László tapasztalt együttesének találkozója.

Az első mérkőzést július 25-én rendezik a belga klub otthonában, a visszavágót augusztus 1-jén játsszák a Konstanca megyeiek pályáján.

A sorsolás szerint összejöhet egy román–magyar párharc is a második körben,

amennyiben a Budapest Honvéd és az Universitatea Craiova is túljut az első fordulós ellenfelén.

A Bukaresti FCSB-nek nem kellene gondot okozzon az első két fordulóból való továbbjutás, akárcsak a Mol Fehérvárnak, a két együttes ugyanis kedvezőbb sorsolást kapott. Ezt viszont nem mondhatja el a Debreceni VSC, amely ha túljut az első körös ellenfelén, az AS Romával kell megmérkőzzön.

{A}

Labdarúgás, Európa Liga, 2. forduló, a román és magyar csapatok ellenfelei:
Royal Antwerp (belga)–FC Viitorul,
Alaskert (örmény)/FK Makedonija Szkopje (észak-macedón)–FCSB/Milsami Orhei (moldovai),
Mol Fehérvár/FK Zeta (montenegrói)–Breidablik (izlandi)/FC Vaduz (liechtensteini), 
AS Roma (olasz)–Debreceni VSC/Kukësi (albán), 
Budapest Honvéd/Zalgiris Vilnius (litván)–Sabail FK (azeri)/Universitatea Craiova.

Továbbjutás esetén az izraeli bajnok lesz a CFR ellenfele

Ugyancsak szerdán kisorsolták a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának párosításait. Eszerint ha a Kolozsvári CFR továbbjut az első körből a kazah FK Asztana elleni párharcából, a folytatásban az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivval találkozik. Búcsú esetén a CFR a Bajnokok Ligája előselejtezőjének döntősével találkozik az Európa Liga második fordulójában. Az előselejtező június 25-ei elődöntőjében Feronikeli (koszovói)–Lincoln Red Imps (gibraltári) és Tre Penne (San Marinó-i)–FC Santa Coloma (andorrai) párharcokat rendeznek, a döntőre 28-án kerül sor.

Amennyiben a Ferencváros az első körben továbbjut a bolgár Ludogorec ellen, a következő fordulóban a luxemburgi Dudelange-zsal vagy a máltai Vallettával játszik. Az FTC kiesés esetén az Európa Ligában a Valur Reykjavík (izlandi)–NK Maribor (szlovén) párharc vesztesével játszik. A Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában az első mérkőzéseket július 23-án és 24-én, a visszavágókat egy héttel később, július 30-án és 31-én rendezik.