Két hétvégés lesz a csekefalvi levendulafesztivál

Molnár Melinda 2019. június 19., 17:06

Kékeslila színbe és átható illatba borult a csekefalvi levendulamező, hétvégén elkezdődik a szüret is. A gyógy-, aroma- és illatnövény helyi ligete június harmadik és negyedik hétvégéjén délelőtt tíz órától este nyolcig látogatható.

Fotó: Barabás Ákos

A sokoldalú, a gyógyászattól a szépségiparon át a konyháig használható növény, a Lavanda officinalis Csekefalván Lavanda montana Transylvania néven vált ismertté. Az elmúlt három évben nagy érdeklődés övezte a fesztivált. A negyediket két hétvégésre szervezik, hogy minden érdeklődő eljuthasson rá.

A növény virágzása időjárásfüggő – a levendulakedvelők számára szeretnék meghosszabbítani láthatóságát.

{A}

Szombaton, június 22-én délelőtt tizenegy, délután egy, három és öt órakor kezdődnek az ismertető séták a levendulamezőn, vasárnap tizenegy órától konfirmációi istentiszteletet tartanak az unitárius templomban, délután ugyanazokban az órákban indulnak a csoportok, mint az előző napon. A gyermekek számára június 22-én 16 órától An-Tan-Ténusz címmel Heiczinger Mika ad koncertet a levendulásban.

A következő hétvégén szintén látogatható a focipálya melletti ültetvény, levendulás finomságok kóstolhatók és beszerezhetők a friss csokrok.

Június 30-én 16 órától Kádár Annamária Érzelmi intelligencia fejlesztése gyermek és felnőtt korban címmel tart előadást.