Gólzárporos meccsek a székely–magyar focitornán

Dobos László 2019. június 19., 10:07

Csíkszeredában folytatódott a 4. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna, amelyen öt nap alatt közel száz mérkőzést játszanak le. A hétfőtől péntekig zajló tornán székelyföldi és anyaországbeli korosztályos csapatok mérik össze erejüket.

Az első két versenynapon a szervezőkkel tartott az időjárás, eső miatt egyetlen meccset sem kellett elhalasztani Fotó: Gábos Albin

A három korosztály számára kiírt tornának az Erőss Zsolt Aréna melletti-, illetve a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti pályák adnak otthont. Három korosztály számára írták ki a versenyt, az U10-es (2009-2010-ben született), az U12-es (2007-2008), valamint az U14-es (2005-2006) korosztályoknak.

{A}

Mindhárom csoportban 8-8 csapat vesz részt, csütörtökig zajlik a körmérkőzéses torna, pénteken pedig a helyosztókat tűzték műsorra.

Nyolc székelyföldi és négy anyaországi csapat érkezett a tornára, jelen vannak a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, a Pestszentimrei Sportklub,
az Újpesti Torna Egylet Labdarúgón Akadémia és a Székesfehérvári Videoton FCF Baráti Kör Egyesület csapatai, Székelyföldet pedig
a Székelyudvarhelyi FC, a Marosvásárhelyi SE08, a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Kézdivásárhelyi SE, a Baróti VSK, a Szóvátai Medvetó SK és az FK Csíkszereda képviseli.

Fotó: Gábos Albin

A csoportmérkőzések hétfőtől csütörtökig naponta 8.20 és 13.30 óra között, a pénteki helyosztók pedig 9 és 13 óra között zajlanak. A nézők belépése ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

U10-es korosztály

A második játéknap eredményei: Szováta–FK Csíkszereda 0–6, Csepel–Pestszentimre 3–4, Újpest–Videoton 8–0, Sepsi OSK–FK Csíkszereda 4–6, Gyergyói Jövő–Pestszentimre 6–0, Sepsi OSK-Újpest 3–8 és Szováta–Videoton 5–3.

U12-es korosztály

A második játéknap eredményei: Pestszentimre–Videoton 5–0, Sepsi OSK–Újpest 4–5, Székelyudvarhelyi FC–Kézdivásárhely 1–2, Csepel–Videoton 8–0, Kézdivásárhely–FK Csíkszereda 1–4, Sepsi OSK–Csepel 2–3, FK Csíkszereda–Újpest 1–3 és Székelyudvarhelyim FC–Pestszentimre 6–1.

U14–es korosztály

A második játéknap eredményei: Székelyudvarhelyi FC–Barót 2–3, Csepel –Újpest 1–7, Marosvásárhely–FK Csíkszereda 0–4, Csepel–Pestszentimre 4–4, Újpest–Videoton 14–0, Székelyudvarhelyi FC–Pestszentimre 6–1 és Barót–Marosvásárhely 0–3.

A csíkszeredai torna fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, főszervezők: Tusnádfürdő önkormányzata, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Budapest Főváros XVII. Kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata, társszervező: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.