Dmitrij Pesztunov hosszabbított a GYHK-val

Gergely Imre 2019. június 18., 17:35

Újabb kiemelkedő légiósával újított szerződést a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata.

Pesztunov a következő szezonban is gyergyói mezben játszik Fotó: Mudra László

Az orosz csatár, Dmitrij Pesztunov elfogadta a klub ajánlatát és ő viseli a következő idényben is a piros-fehérek 12-es számú mezét – adja hírül Facebook-oldalán a gyergyószentmiklósi egyesület.

Pesztunov a gyergyóiak házi rangsorában a második legeredményesebb játékos volt a 2018–2019-es idényben, 53 Erste Liga mérkőzésen 44 pont a termése.

A romániai bajnokságban ehhez még hozzátett 33 pontot.

{A}

Nem a gólszerzés az erőssége, hanem a helyzetek kidolgozásában kiemelkedő. Ő a gyergyóiak gólpasszkirálya, 37, illetve 20 alkalommal szolgálta ki a csapattársait.

Amint a GYHK közleménye fogalmaz: „meccsről-meccsre hihetetlen és kiszámíthatatlan mozdulatokkal cikázott át megállíthatatlanul az ellenfél játékosai között a kapuig és hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. Technikás játéka, kivételes helyzetfelismerése, passzai és góljai a 2019-2020-as szezonban is a Gyergyói Hoki Klubot segítik.”

A 34 éves Pesztunov egyébként mielőtt tavaly nyáron Gyergyószentmiklósra igazolt 849 meccsen lépett pályára az orosz elitligában, orosz bajnokságot nyert a Metalurg Magnitogorszk csapatával, valamint kétszer is KHL győztes volt a Dinamo Moszkva színeiben.

Dmitrij Pesztunov a Gyergyói Hoki Klub 2019–2020-as keretének negyedik légiósa. Továbbra is piros-fehérben szerepel

a tavalyi szezon házi gólkirálya, Pavel Vorobjev, illetve a hátvéd Igor Bobcek, nemrégiben pedig a kanadai Jereme Tendler leigazolását jelentették be.

A hazai játékoskeret pedig négy játékossal bővült, Csíki Zoltán és Antal Zsombor, valamint a honosított Phil Bushbacher és Timur Raszulov érkezésével.