Újabb RMDSZ-es önkormányzati képviselő mond le a mandátumáról Marosvásárhelyen

Székelyhon 2019. június 18., 16:19

Bakó Szabolcs is lemond önkormányzati képviselői mandátumáról. A múlt héten lemondott Fúró Judithoz hasonlóan nála is betelt a pohár az RMDSZ-frakció cselekvésképtelenségétől. Ő az ötödik személy, aki kevesebb mint két hét leforgása alatt továbbáll.

Bakó Szabolcs (balról). Ő is lemond az önkormányzati képviselői tisztségéről. Archív Fotó: Haáz Vince

Mint Bakó Szabolcs írja, 2016-ban a MIET és a marosvásárhelyi ifjúsági szervezetek támogatásával került a marosvásárhelyi tanácsosi lista 7-ik helyére.

Az elképzelésem, hogy miképp kell elérni a közös célt, azt, hogy hogyan kell itthon, Marosvásárhelyen tartani a fiatalokat, világos volt: lehetőséget kell teremteni nekik az itthonmaradásra és ki kell állni a diákok és tanulok érdekeiért.

Ezért dolgoztam és ezt próbáltam megvalósítani a helyi tanácsban a mandátumom utolsó napján is – ma (kedden, szerk. megj.) iktattam utolsó határozattervezetemet, melyben kérem a tanulóknak járó ösztöndíjak időbeli kifizetését. Sajnos ezt minden évben kezdeményeznem kell, hiszen azt tapasztalom, hogy nem csak a diákoknak járó jogos támogatást nem utalják rendesen, hanem sok más ügyben nem tartják be a határidőket.

Ugyanakkor sérelmezi, hogy

míg az iskolák rengeteg adminisztratív és infrastrukturális problémával küszködnek, addig az önkormányzat inkább koncerteket szervez,

és amíg a fiatalok azért vándorolnak el, mert nem fejlődik a város, a járdák piskótázásán kívül más beruházást nem eszközöl az önkormányzat.

{K1}

„Ezeket a problémákat a városi RMDSZ frakciójának ülésein több ízben is szóvá tettem, de sajnálattal tapasztalom, hogy a többszöri figyelemfelhívás ellenére sem történik semmi az ügyek rendezésének érdekében. Ahelyett, hogy a közösség problémáinak megoldására fókuszálnánk, a frakció ülések fő témája a volt és jelenlegi csapattársak befeketítése és kommentálása.

Rendkívül elszomorítónak tartom azt is, hogy a frakció bármilyen döntését felülírja egy-egy utolsó percben hozott döntés, mely sok esetben merőben ellentmond a tanácsos kollégák szakmai véleményének

– fejtette ki Bakó. Mint írja, ezek miatt kedden azonnali hatállyal lemond a városi tanácsosi tisztségéről.

{K2}

Bakó a tanácsosi tisztségről lemondó Furó Juditot, a felajánlott helyet elutasító Tamási Zsoltot, a körzeti elnöki tisztségből visszalépő Soós Zoltánt és Kovács Róbertet követi az RMDSZ jelenlegi vezetőségétől eltávolodók sorában.

A Bakó Szabolcs megüresedett helyének betöltését az RMDSZ városi listáján soron következő Kovács Árpád Géza hegyimentő nem vállalja el. A lemondás hírére reagálva Facebookon közzétett videójában elmondta, nem tudja vállalni a megbízást. Mint fogalmaz: nem szokása a nehéz időkben meghátrálni, visszavonulni, de mivel ez a kihívás váratlanul érte, személyes programjai és céljai vannak, ezért nem tudja vállalni a tanácsosi munkát.

{K3}

Az RMDSZ önkormányzati képviselői listáján Bíró Csaba Szilveszter és Marton-Zsolomi Annamária következik.

{A}