Kazah ellenfelet kapott a CFR a BL-ben

Horváth Bálint Ottó 2019. június 18., 16:09

Kisorsolták kedden délután a svájci Nyonban a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének párosításait. A román bajnok Kolozsvári CFR a kazah aranyérmes és listavezető FK Asztanával játszik a továbbjutásért.

Javában zajlik a CFR felkészülése. Kemény idénykezdet elé néz a kolozsvári csapat Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A sorsolás szerint Dan Petrescu csapata idegenben kezdi a párharcot. Az első mérkőzést július 9-én vagy 10-én játsszák a kazah fővárosban, a visszavágót egy héttel később Kolozsváron rendezik. A párharc továbbjutója a BL második selejtezőkörében, a kieső pedig az EL-ben folytatja az európai kupaszereplését.

A kolozsváriak ellenfele rendszeres résztvevője az európai kupák csoportkörének.

Az Astana az utóbbi öt évben megnyerte a kazahsztáni bajnokságot, és a jelenlegi idényben is az első helyet foglalja el.

{A}

A kolozsvári együttes jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, ahol június 30-ig készül, és öt barátságos meccset játszik. Az elsőt éppen kedden este az orosz élvonalbeli Orenburg ellen. A további felkészülési találkozóin június 22-én a szerb Crvena Zvezda, 26-án a horvát NK Osijek, 28-án a cseh Mlada Boleslav, 29-én pedig a szintén cseh Sparta Praga ellen játszik.

A CFR első hivatalos mérkőzését az új idényben július 6-án játssza,

amikor a ploiești-i Ilie Oană-stadionban a kupagyőztes FC Viitorul lesz az ellenfele a Szuperkupában.

A Ludogoreccel találkozik a Ferencváros

A magyar bajnok Ferencváros a bolgár Ludogorec együttesével találkozik a BL első selejtezőkörében. A párharcot az előzetesen bejelentettel szemben mégis otthon kezdi a budapesti csapat, mivel az UEFA utólag felcserélte a pályaválasztói jogot. Érdekesség, hogy tavaly a Mol Vidi is a Ludogoreccel mérkőzött meg (a második selejtezőkörben), akkor a székesfehérváriak 1–0-s összesítéssel jutottak tovább.