Próbajátékosok érkeztek az FK Csíkszeredához

Dobos László 2019. június 18., 15:30

Elkezdte felkészülését a labdarúgó 2. Liga 2019/20-as idényére az újonc FK Csíkszereda. Valentin Suciu edző legénysége júniusban hazai környezetben készül, július 1-jétől pedig kéthetes, magaslati edzőtáborba utazik Cheile Grădiștei-re.

Jó kedvű játékosok az FK első edzésén Fotó: FK Csíkszereda

Bő kerettel, több próbajátékra érkezett labdarúgóval kezdte meg felkészülését az őszi idényre a román 2. Liga újonca, az FK Csíkszereda. Több mint 30 labdarúgó vett részt a hétfői és a keddi edzéseken,

többen közülük próbajátékra érkeztek.

Igazoltan hiányzik Hodgyai László, aki nászúton van és csak jövő héten csatlakozik a kerethez. A saját nevelésű ifjúsági játékosok közül többen még vakáción vannak, ők is a jövő héten állnak munkába.

Fotó: FKI Csíkszereda

Próbajátékra érkezett a brit Romaric Logon csatár, aki

az előző idényben Székelyudvarhelyen játszott,

továbbá Todor Nikolovski középpályás a macedón első ligából, Kálmán Szilárd szélső, aki legutóbb Pécsen volt, Rétyi Tamás hátvéd a Ceglédtől, Dorogról a balhátvéd Fodor Ákos, Kudzsirról Lang Loránd középhátvéd, Székely Krisztián szélső pedig Tasnádról.

Két év után visszatért Csíkszeredába Csonka Bonifác középhátvéd, aki Csákváron játszott.

Szintén próbajátékra jött Marius Telcean jobbhátvéd, aki legutóbb Spanyolországban, a L’Albi csapatában futballozott.

Valentin Suciu vezetőedző elmondta, hogy a következő napokban további próbajátékosok érkeznek az FK Csíkszeredához.

Fotó: FK Csíkszereda

A távozók között van Soufiane Jebari, aki hazatért Spanyolországba,

illetve Györgyi Arthur, aki Debrecenben folytatja pályafutását. Távozik Papp Zsombor kapus is, akinek lejárt a szerződése.

Az FK Csíkszereda U19-es csapatának két meghatározó játékosa is külföldi próbajátékra utazott, Antal Barna a szerb elsőosztályú TSC Topolya csapatához, Solymosy Lehel pedig Komáromba.

Edzőtábor a biatlonpálya közelében

Június 30-áig Csíkszeredában készülnek az FK labdarúgói, július elsején pedig felköltöznek a biatlonisták egyik romániai fellegvárába, a Brassó megyei Cheile Grădiștei-re. Suciu szerint nem könnyű megfelelő edzőpartnereket találni a felkészülési mérkőzésekre.

Fotó: FK Csíkszereda

Az már biztos, hogy az FK Csíkszereda Szent László napján, június 27-én Brassóban az 1. Liga bronzérmese, az Európa Ligában is érdekelt

FC Viitorul ellen játszik majd felkészülési mérkőzést.

A román labdarúgó 2. Liga új idénye augusztus 3-án kezdődik, a fordulók menetrendjét július második felében alakítja ki a Román Labdarúgó-szövetség.