Jubiláló offroadverseny hatalmas sárban

Gergely Imre 2019. június 18., 13:30

Tizedszerre szervezte meg a Hexan Motorsport Klub a gyergyószentmiklósi nyári offroad élménynapot. A BB Moto Kupa számos érdeklődőt vonzott, közel 700 néző volt kíváncsi a terepautósokra.

Az időjárás kétszeresen is kedvezett az eseménynek: a verseny alatt szép, nyárias idő volt Gyergyószentmiklóson, a versenypályán azonban a korábbi hetek esőzéseinek köszönhetően hatalmas sár volt,

nehezítve a száguldást és látványossá téve a viadalt.

A szervezők úgy is alakították ki a pályát a város és Gyergyóalfalu közti egykori kavicsbányák elhagyott gödreiben, hogy a versengés mindenhonnan jól követhető legyen – közölte Laczkó Levente, a szervező Hexan illetékese.

Megjegyezte, hogy aki belevágott a sáros kalandba, annak nagy élményt jelentett, de voltak olyanok is, akik

a sár miatt inkább visszaléptek a versenytől, pedig ez egy offroados számára nem lehet hátrány, sőt plusz kihívást kellene jelentsen.

Végül 37-en álltak rajthoz, többek közt Szeben megyéből, Székelyudvarhelyről, Marosvásárhelyről és Erdőszentgyörgyről érkezett motorosok, quadosok és terepjárósok.

A BB Moto Kupa dobogósai:

Motorkerékpár, Endurocross, A kategória: 1. Costin Viorel Radu, 2. Hegyi Eduárd, 3. Kerestély József. B kategória: 1. Costin Claudiu, 2. Keresztes László, 3. Kis Roland. C kategória: 1. Pál Előd, 2. Sebők Attila, 3. Szász Dórián.

Quad: 1. Barbu Ilie, 2. László Előd, 3. Józsa Attila.

Terepjáró, 4x4: 1. Kercsó László, 2. Csibi Attila, 3. Pál István.