Hatalmas mennyiségű víz zúdult Alcsíkra

Székelyhon 2019. június 17., 23:21

A hétfő délutáni és esti vihar következtében hatalmas mennyiségű víz zúdult Alcsíkra. Sok helyen a késő esti órákban is vízátfolyások nehezítik a közlekedést – jelezte kollégánk.

Fotó: Virág Mária

A délutáni vihart követően többek között Csíkbánkfalván söpört végig az ár, ugyanis kiöntött a Szentegyház-pataka. A tűzoltók beavatkozására is szükség volt a rendkívüli helyzet miatt.

Fotó: Székelyhon

Alcsíkon, többek között az 578-as európai úton Csíkkozmás és Csíkszentmárton között vízátfolyás nehezíti a közlekedést, kollégánk elmondása szerint az út teljes szélességében, 25-30 méteres szakaszokon, a mintegy 30 centiméter magas, sodró víztömeg az autókat alaposan próbára teszi.

Videó: Pinti Attila

Csíkszentmártonnál, többek között a csekefalvi eltérőnél ugyanez a helyzet: több méteren keresztül vízátfolyás nehezíti a közlekedést.

Videó: Pinti Attila

A harmadik és talán a legveszélyesebb vízátfolyás Csíkszentmárton központjában, a bánkfalvi letérőnél van – jelezte kollégánk. Elmondása szerint a víz átfolyik az úttesten és onnan ömlik az udvarokra.

A 123B jelzésű megyei út Csíkbánkfalva-Csíkszentmárton közötti szakasza nehezen járható, tele van az úttest hordalékkal. Mint kollégánktól megtudtuk, nem csak sima hordalék, hanem ládák, hordók is vannak az úttesten.

{A}