Focinagyüzem Csíkszeredában: székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna negyedszer

Dobos László 2019. június 17., 17:33

Ötnapos sportvetélkedő kezdődött hétfőn délelőtt Csíkszeredában. A 4. Székely–magyar utánpótlás labdarúgótornán székelyföldi és anyaországbeli korosztályos csapatok mérik össze erejüket.

Fotó: Gábos Albin

A három korosztály számára kiírt tornának az Erőss Zsolt Aréna melletti, illetve a Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumok mögötti pályák adnak otthont. A játékterek korosztály függvényében 50×35, illetve 60×40 méteresek, a kapuk mérete 5×2 méter, a játékidő 2×20 perc, a csapatok pedig 6+1-es felállásban lépnek pályára.

A versenyt három korosztály számára, az U10-eseknek (2009–2010-ben születettek), az U12-eseknek (2007–2008), valamint az U14-eseknek (2005–2006) írták ki. Mindhárom csoportban nyolc-nyolc csapat vesz részt, csütörtökig zajlik a körmérkőzéses torna, pénteken pedig a helyosztókat rendezik.

Fotó: Gábos Albin

A megmérettetésre nyolc székelyföldi és négy anyaországi csapat nevezett be, jelen vannak a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, a Pestszentimrei Sportklub, az Újpesti Torna Egylet Labdarúgó Akadémia és a Székesfehérvári Videoton FCF Baráti Kör Egyesület csapatai, Székelyföldet pedig a Székelyudvarhelyi FC, a Marosvásárhelyi SE08, a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Kézdivásárhelyi SE, a Baróti VSK, a Szovátai Medve-tó SK és az FK Csíkszereda képviseli.

Fotó: Gábos Albin

A csoportmérkőzések csütörtökig naponta 8.20 és 13.30 között, a pénteki helyosztók pedig 9 és 13 óra között zajlanak. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés ingyenes. A hétfő délelőtti ünnepélyes megnyitón

a csapatok a nagy világrendezvények mintájára vonultak be a pályára,

ahol a csíkszentsimoni ifjúsági fúvós zenekarral együtt elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

Fotó: Gábos Albin

Rövid ünnepi beszédet tartott Borbély Lénárd, Csepel, illetve Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, majd Cseke Szilárd, a házigazda FK Csíkszereda sportigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

A csíkszeredai torna fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, főszervezők Tusnádfürdő Önkormányzata, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Budapest Főváros XVII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, társszervező Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

{A}