Siculus fesztivál: zenekarok jelentkezését várják

Székelyhon 2019. június 17., 13:31

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2019-ben is meghirdeti a tavaly újraindított Siculus fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi magyar zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához szorosan kötődő zenei fesztivál célja fórumot teremteni a saját szerzeményt előadó zenekarok felkarolására.

Öt erdélyi formáció közül a 4S Street nevű együttes produkciója érdemelte ki az újjáélesztett székelyudvarhelyi Siculus fesztivál és zenei vetélkedő fődíját tavaly Fotó: Beliczay László
A rendezvény médiapartnere a Székelyhon


Idén szeptember 6–8. között kerül sor a 7. Siculus fesztiválra, amelynek versenyprogramja kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, folk-rock, metal stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:

  • két dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése;
  • a benevezési lap kitöltése;
  • a dalszövegek beküldése;
  • egy darab nagy felbontású zenekari fotó .jpg formátumban való feltöltése;
  • szándéknyilatkozat kiöltése a szeptember 6–8. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.

Jelentkezési határidő: 2019. július 20., 16.00 óra. 

Online regisztráció itt lehetséges. 

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el.

A nyerteseket meghívják a Székelyudvarhelyen szeptember 6–8. között Székelyudvarhelyen megszervezett 7. Siculus fesztivál döntőjére.

{A}

A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérnek, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal, további értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzák a nyerteseket.

A 7. Siculus zenei fesztivál versenyfelhívása