A sepsiszentgyörgyi mozi két és fél éve: ezer vetítés, 21 ezer néző

Bíró Blanka 2019. június 16., 17:45

A mintegy két és fél éve, 2017. január 27-e óta működő sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex túl van az ezredik vetítésen, és több mint 21 ezer nézőt vonzottak be a filmek.

Fotó: Beliczay László

A mozi vezetősége a mérföldkőnek számító vetítés apropóján arról tájékoztat, hogy a sepsiszentgyörgyiek mellett

Hargita megyei és brassói visszajáró vendégeik is vannak.

A Művész Mozi Facebook-oldalt jelenleg több, mint hatezren kedvelik és követik.

{A}

A nyitás óta folyamatos érdeklődés övezi a műsorkínálatot, illetve a tematikus rendezvényeket, a külön időpontos vetítésekre egyre több iskolai és óvodai csoport látogat el, nyáron pedig a különböző tematikus táborok résztvevői lesznek a mozi vendégei – számolnak be a szerkesztőségünknek is elküldött közleményükben.

A mozi nyáron is a megszokott programmal, hétköznapokon 16-23 óra, illetve hétvégén 11-13 és 16-23 óra között várja nézőket.

Az elmúlt egy év toplistás filmjei között említik az a Bohém Rapszódia, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, a Csillag Születik, és a Lajkó: cigány az űrben játékfilmek valamint az Így neveld a sárkányodat 3, a Grinch és az Asterix – A varázsital titka animációs filmek.

Június 19-én, szerdán a Művész Mozi a Napszállta című magyar – francia dráma díszbemutatójára készül.

Az est vendége lesz Vlad Ivanov, a film egyik főszereplője, vele a vetítés után Popa Anna Mária, az Andrei Mureșeanu Színház igazgatója beszélget.