Boda Gergő nyerte az olimpia napi futóversenyt

Dobos László 2019. június 15., 17:30

A közelgő olimpiai nap tiszteletére futóversenyt rendeztek szombaton délelőtt Csíkszeredában. A közel két kilométeres vetélkedőn 325-en vettek részt.

Több száz induló a csíki futóversenyen Fotó: Pinti Attila

A Hargita Megyei Sportigazgatóság által szervezett hagyományos futóversenyen együtt futottak a kicsik és a nagyok, a lányok és a fiúk – az olimpiai eszme értelmében

a részvétel volt a fontos, az egészséges életmód népszerűsítése.

A mezőny a Vákár Lajos Műjégpálya közeléből rajtolt ragyogó napsütésben és a Csíki medencében ritkaságnak számító nagy hőségben, a versenyzők a Jégpálya utca – Brassói út – Hóvirág utca – Zsögödi Nagy Imre utca – Szász Endre utca – Vár tér – Nicolae Bălcescu utca – Hősök utca – Vákár Lajos Műjégpálya útvonalon teljesítették a nagyjából 2 km-es távot.

Fotó: Pinti Attila

Elsőként Boda Gergely, a Csíkszeredai ISK fiatal sílövője ért célba, aki 7 perc 37 másodperc alatt futotta le a kijelölt távot.

Minden beérkező sportoló részvételi oklevelet kapott, az első 300 benevező pedig olimpiai feliratú mezt vihetett haza.

Fotó: Pinti Attila

Az olimpiai nap 1987 óta szerepel a naptárban, annak emlékére, hogy 1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére Párizsban kongresszus ült össze az olimpiai játékok felújítása céljával, ekkor határozták el az olimpiai eszme újjáélesztését.

Fiúk: 1. Boda Gergely, 2. Csutka András, 3. Csíki Szilárd Pál (mindhárman Csíkszereda).

Lányok: 1. Lorena Gorbea (Brassó), 2. Abos Bianka, 3. Béres Csenge (mindketten Csíkszereda).