Újabb családbarát, otthonos, esztétikus tér a székelyudvarhelyieknek

Kovács Eszter 2019. június 14., 21:38

Már nagyon várta a székelyudvarhelyi közösség, pénteken pedig birtokba is vehették a Tomcsa Sándor-negyedi új játszóteret. A beruházás a városvezetés Megújulnak játszótereink programjának részeként készült el, de a játszótér-átadások sora itt nem ér véget.

Fotó: Beliczay László

Kétszázezer lejből újult meg a Küküllő-parti lakónegyed játszótere: ez sorban a negyedik olyan tér, amelyet a játszótér-felújítási program révén modernizáltak. A felavatáson Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere fontosnak tartotta elmondani:

a játszóterek megújulása része annak a stratégiának, amelynek kiemelt célja családbarát, otthonos, esztétikus köztereket teremteni a székelyudvarhelyiek számára.

{A}

Az igényes munkát ezúttal is a székelyudvarhelyi EGT Landscape Kft. végezte, amint azt a szakcég vezetőjétől, Anghi Attilától megtudtuk, a hetvenes években épült játszóteret teljesen lebontották. Az új, kerítéssel körbevett 630 négyzetméteres téren összesen 16 színes, minőségi játékelem kapott helyet. A téren egyébként a kis és nagyobb gyerekek számára megfelelő játszó részeket is kialakítottak, illetve egy húzódzkodó szerkezetet is elhelyeztek.

Fotó: Beliczay László

A szakcég vezetője ugyanakkor hangsúlyozta:

ahhoz, hogy tartósan használható legyen, fontos, hogy rendeltetésszerűen használják a játékelemeket.

A játszótéren egyébként térfigyelő kamerát is kihelyeztek, illetve a helyi rendőrség is segédkezik a vandalizmus megelőzésében, de az állapotmegőrzésben a helyi közösségnek, a lakószövetségnek, a szülőknek, nagyszülőknek is óriási szerepük van. Ezt a feladatot igyekszenek a legjobban ellátni, jelentette ki Zója Attila. A Tomcsa Sándor-negyedi lakótársulás vezetője örömét fejezte ki, hogy hosszú évek után megújulhatott a játszótér.

Fotó: Beliczay László

A városvezetés 2016-ban meghirdetett Megújulnak játszótereink programjában újult meg a Bethlen-negyedi, az Ifjúság és Gyepes bejárat melletti játszótér is, ezt hétfőn délután nyitják meg. De az elmúlt időszakban új játszótere lett a Csillagvár Napköziotthonnak, illetve a városi bölcsődének, a Kipi-Kopi Napközinek, valamint a Tompa László Iskolához tartozó Budvár utcai alintézménynek is.