Látni, érezni, ízlelni – Street Food Fesztivált tartanak Marosvásárhelyen

Simon Virág 2019. június 14., 13:43

Harmadik alkalommal szerveznek Street Food Fesztivált Marosvásárhelyen, és három újdonsággal rukkoltak elő a szervezők.

Helyben készül minden termék, a vásárló ízlésére alakítva. Archív Fotó: Haáz Vince

Noha a Street Food Fesztivált nem lehet a régi piactereken lévő sátoros lacikonyhákhoz hasonlítani – hiszen igazi ínyencségek és különlegességek is készülnek a utánfutókban kialakított csodakonyhákban –, azért a szemünk előtt készül el a sok finomság, és ott helyben el is lehet fogyasztani.

Marosvásárhelyen a Vársétányon pénteken déltől vasárnap estig lehet szétnézni, falatozni a fesztiválon. Cristina Manoilă szervezőtől megtudtuk, hogy idén három újdonsággal is készültek: a fesztivál idén kutyabarát lesz, ami azt jelenti, hogy a négylábúaknak több helyre etető- és itatóhelyeket alakítanak ki. Marosvásárhelyen kezd divatossá válni a kutyabarát rendezvény, van egy kávézó is, ahol havonta egyszer összegyűlnek, beszélgetnek a kutyás gazdik.

A délelőtti órákban lehet ilyen nyugodtan falatozni, délutánra, estére sokkal többen lesznek. Archív Fotó: Haáz Vince

A második újdonság, hogy helyi kézműves sörből készített fagyit is lehet majd kóstolni, de aki a termék szintén jéghideg, ám folyékony változatát szeretné megkóstolni, az is megteheti a fesztiválon.

Harmadik újdonság, hogy szelektíven fogják a hulladékot gyűjteni külön erre a célra felszerelt kukákban, így is népszerűsítve a környezetvédelmet és a szelektív szemétgyűjtést.

A gyermekeket arcfestéssel, hagyományos ízű fagylaltokkal, mini kürtős kalácsokkal várják.

{A}