Környezetbarát ralira készülnek Székelyudvarhelyen

Zátyi Tibor 2019. június 14., 09:00

Egy hónap múlva kezdődik a román ralibajnokság 4. futama, a 27. kiírásához érkezett Hargita Gyöngye Rali. Ferencz Csaba főszervezőtől megtudtuk, hogy továbbra is bevált recepttel dolgoznak, egyik fontos céljuk, hogy még környezetbarátabbá alakítsák a megye egyik legnagyobb sporteseményét.

Július közepén versenyautók lepik majd el Székelyudvarhely központját. Archív Fotó: Veres Nándor

„Továbbra is gőzerővel dolgozunk, hogy minden kicsi elem a helyére kerüljön. A verseny konfigurációja 99 százalékban megegyezik a tavalyival, az egy százalék a shakedown irányvonalának megváltoztatása lesz, idén Farcádból jönnek Székelyudvarhelyre a ralisok” – mondta Ferencz Csaba. A főszervező szerint azért hozták meg ezt a döntést, mivel az előző években, amikor a ralisok Farcád felé mentek,

a városban melegítették a kocsik gumijait, ez pedig nem volt szép látvány és nagyon hangos is volt.

„Hiába van megtiltva nekik, úgyis ezt csinálják. A fülüket pedig nem tudom meghúzni. A versenygumik, ahhoz, hogy tökéletesen működjenek, el kell érjenek egy bizonyos hőmérsékletet, 80–90 Celsius-fokot, ezt pedig menet közben tudják a legegyszerűbben elérni. Ilyenkor hirtelen felgyorsulnak, majd lefékeznek. Hogy kiküszöböljük azt a plusz feszültséget, ami ilyenkor keletkezik, más útvonalon fognak Farcádba menni” – ecsetelte a főszervező.

Fotó: Veres Nándor

A szervizpark továbbra is a II. Rákóczi Ferenc utca felső felében, illetve a Kossuth Lajos utcában lesz kialakítva, itt július 11., csütörtök reggel hat órától július 13., szombat este tíz óráig kell útlezárásra számítani.

Ezúttal is elnézést kérek az ottlakóktól, igyekszünk, hogy minél zökkenőmentesebben megoldjuk majd”

– tette hozzá Ferencz Csaba.

Idén a szervezők mobilvécéket fognak kihelyezni a szervizparkban, továbbá a hulladékot szelektíven fogják gyűjteni, ezeket a zsákokat a szemétszállító-vállalat esténként fogja elhordani.

A program nem változik

Július 11-én, csütörtökön délben tartják a Hargita Gyöngye Rali hivatalos sajtótájékoztatóját a Küküllő szállodában, a megnyitó pedig aznap este nyolc órakor kezdődik a Márton Áron téren.  Pénteken reggel nyolc órától déli egy óráig külön autókategóriánként zajlik majd a shakedown, a tényleges verseny pedig délután fél háromkor kezdődik, akkor fog elindulni az első autó a szervizparkból az első gyorsasági szakaszhoz, a 29 km hosszú Bucsinra.

{A}

Ezután következik a 12 km-es libáni szakasz, majd a versenyzők visszatérnek Székelyudvarhelyre. Este 7 órakor kezdődik a városi gyors. A Dietrich Árpád-szuperspeciális nyomvonala sem változott: a szálloda, a Barátok Temploma és a Művelődési Ház között fogják a ralisok elvarázsolni a szurkolókat.

„Tavaly óriási siker volt, nagy megelégedésemre és meglepetésemre a hozzáértő közönség az utolsó autóig ott volt a pálya szélén.

Ez a román bajnokságban nagyon ritka jelenség,

például legutóbb az Arad Rali városi szakasza annyira elhúzódott, hogy az utolsó autókra csak két-három néző volt kíváncsi. Ez a versenyzőkkel szemben sem fair dolog” – folytatta Ferencz. Szombaton ugyanúgy, mint korábban, három alkalommal teljesíti a mezőny a patakfalvi, a szentpáli és a lövétei gyorsokat, este 9 óra után pedig kezdődik a díjkiosztó.

Fotó: Barabás Ákos

További terveikről a főszervező elmondta, hogy a szuperspeciális mellett, ha megfelelő a térerő, szeretnék a szentpáli szakaszt is élőben közvetíteni az interneten.

Folytatjuk a környezetbarát terveinket, idén már nem használt gumikat teszünk ki a kanyarívekre, hogy ne hordják ki az útpadkát a versenyzők, hanem szalmabálákat helyezünk ki.

A versenyzők a pályabejárás során fognak ezekkel találkozni, így tudni fogják, hogy a kanyarokban 3–400 kilós bálák fogják várni őket, így kétszer is meggondolják majd, hogy miként vágják le a kanyarokat. Egyik partnerünk pedig abban segít, hogy egy sepregetőgéppel megtisztítja az utakat a törmeléktől. Azt nem ígérhetem, hogy elektromos autók fognak versenyezni, de pár éven belül akár az is előfordulhat, hiszen a nemzetközi szövetség be akarja vezetni a hibridautókat” – folytatta Ferencz Csaba.

A főszervező a tavalyi mezőnyhöz hasonló nagyságrendűre számít idén is, a tényleges szám a benevezés lejárta, azaz július 5. este 8 óra után derül ki.