Elkezdődött a jegyárusítás a 2020-as Európa-bajnokságra

Dobos László 2019. június 13., 20:00

Egy évvel a rajt előtt elkezdődött a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egy hónapig tartó első jegyigénylési szakasza.

A magyar és a román fővárosban is egy nyolcaddöntős és három csoportmérkőzést játszanak Fotó: MTI

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint az első körben július 12-éig igényelhetnek belépőket a drukkerek. Minden jegy sorsolás útján kerül kiosztásra, a hozzájutás esélye független az igénylés időpontjától. A sorsolás nyertesei augusztusban vásárolhatják meg belépőiket.

A jegyek zöme ebben az időszakban talál gazdára, majd

decemberben az Eb-re kijutott csapatok szurkolói jelentkezhetnek újra, ám ekkor már csak korlátozott számú belépőkért. 

Az UEFA 2014 szeptemberében, genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest és Bukarest is azon tizenkét város között van, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. A döntés értelmében egy nyolcaddöntős és három csoportmérkőzést rendeznek a magyar és a román fővárosban is.

A Budapesten és a Bukarestben sorra kerülő találkozókra 30, 75 és 125 euróért lehet jegyet váltani.

Az Európai Labdarúgó-szövetség figyelembe vette, hogy Azerbajdzsánban, Romániában és Magyarországon kisebb a vásárlóerő, mint a nyugat-európai országokban, így a bakui, a bukaresti és a budapesti mérkőzésekre a jegyek ára 40 százalékkal alacsonyabb.

A döntőt a Wembley Stadionban rendezik Fotó: Facebook/UEFA

A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 mérkőzéses sorozata június 12-én Rómában kezdődik, az elődöntőknek és a július 12-ei finálénak London ad otthont.

Az angol fővárosban az elődöntőkre a legolcsóbb jegyek 85 euróba kerülnek, a legjobb helyre szólók darabja pedig 595 euróba. A döntőre tovább emelkedik az ár: 95 eurótól 945 euróig kínálja az UEFA a belépőket.