Biodry – új módszer a nedves falak végleges kiszárítására (x)

2019. június 14., 09:24

A Biodry egy Svájcban kifejlesztett technológia, amelyet az elmúlt tíz évben világszerte több mint négyezer épületen használtak sikerrel.

Fotó: Biodry

A falak nedvesedése, a salétrom kicsapódása olyan súlyos probléma, amely Európa épületeinek jelentős részét érinti. Azon kívül, hogy lehull a vakolat, a fal penészes lesz és nem lesz esztétikus, és még egészségügyi problémát is okoz.

Az új technológia, amelynek kifejlesztésén hét évig dolgoztak a szakemberek véglegesen megoldja a falak kapilláris nedvesedését.

Varga-Pál Petry Zsolt, a Biodry romániai képviselője elmondta, hogy korábban a szakemberek három fő okát ismerték az épületek nedvesedésének: a kapilláris effektust (amikor a hajszálereken a víz felszívódik), az épület vízszintes szigetelésének a hiányát és az építőanyagok vízfelszívó képességét.

Fotó: Biodry

A specialisták idővel azonban feltették a kérdést, hogy lehet-e még valami más oka is a nedvesedésnek? Ekkor felfedezték, hogy az elektromosság is hatással van a vízmolekulák emelkedésére és a falak nedvesedésre. Az altalaji vizek áramlása ugyanis energiát generál, amely hullámok formájában feljön a föld felszínére és elektromos töltöttséget ad a falaknak. Ezáltal

a fal elkezdi felszívni a talajvizeket, amelyek különböző sókat hoznak magukkal, így károsítva az épületet.

A Biodry eszköz úgy működik mint egy antenna vagy mint egy tükör, amely a földből jövő hullámokat visszatükrözi. Ha egy hullámmal szembeküldünk egy teljesen ellentétes, ugyanolyan erősségű hullámot, akkor annak hatását lenullázzuk.

A gép a hullám érkezésével vissza is tükrözi az ellentétjét, ezáltal pedig megszünteti a nedvesedés okát. Tehát a fal már nem lesz elektromosan töltött és magától kiszárad.

A gép tehát nem szárít, hanem megszünteti a nedvesedés okát és a fal átlagosan másfél év alatt teljesen kiszárad – hangsúlyozta Varga-Pál Petry Zsolt.

Fotó: Biodry

A készülék elektromos áram nélkül működik, nincs káros hatása az emberi szervezetre és mivel nincs mozgó alkatrész benne, nem igényel karbantartást.

Örökre ott kell maradnia az épületben, nem szabad leszerelni, mert akkor újból vizesedni kezd a fal.
A Biodry képviselője kiemelte, hogy nem egy eszközt adnak el a kliensnek, hanem egy szolgáltatást nyújtanak, a szerződésben ugyanis garantálják a fal kiszáradását.

A rendszernek van egy szigorú ellenőrzési protokollja, amikor egy eszközzel megmérik a fal nedvességtartalmát, az adatokat folyamatosan rögzítik, illetve lejegyzik a száradás folyamatát is.

Fotó: Biodry

A rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend romániai mérnökök és kivitelezők körében, hiszen

végleges megoldást ad a falak nedvesedésének legyőzésére, amely problémát eddig csak ideiglenesen tudták megoldani.

Egyre több magánházba és régi épületbe szerelik be a Biodry rendszerét, hogy véglegesen megoldják nedvesedési gondokat.

Részletekért vagy helyszíni felmérésért hívják bizalommal Bakó Hunort a 0771-001 122-es telefonszámon.

(X)