Újabb csapat szűnt meg játékoshiány miatt a körzetiben

Zátyi Tibor 2019. június 13., 13:38

Két fordulóval az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság vége előtt Székelyderzs csapata kiszállt a 6. Liga küzdelmeiből. A derzsi együttes régóta emberhiánnyal küszködik, illetve saját pályája sem volt.

Hét idényt húztak le a kékmezes székelyderzsiek az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban. Korábbi felvétel: Veres Nándor Fotó: Veres Nándor

A csapat vezetősége a legutóbbi forduló előtt jelezte, hogy nem gyűlt össze elegendő játékosa, így nem jelennek meg Szentpéteren, szerdán este pedig bejelentették, hogy emberhiány miatt nem folytatják a bajnokságot.

Székelyderzs 2012 ősze óta szerepelt a körzeti bajnokságban,

hét bajnoki idény után lépett vissza a további küzdelmektől.

A derzsi csapat részéről Dénes Attilát kérdeztük meg az okokról. „Lassú halál volt. Legfőbb problémánk, hogy tizenkét év alatt nem sikerült egy rendes focipályát létrehoznunk. Rengeteg munkát belefektettünk, ám így sem tudtuk megoldani, hogy az egész szezonban használhassuk. Emiatt folyamatosan a kányádi focipályán játszottuk a hazai meccseinket. Aztán Kányád csapata idén januárban megszűnt, így idővel már azt a pályát sem tudtuk használni.

A tavaszi szezon közepén a csapaton belül történt egy törés, akkor már érződött, hogy az együttesnek nincs jövője.

Megfogyatkoztunk, a Homoródszentpéter elleni meccsre már csak heten gyűltünk össze. A most hét végére ütemezett hazai meccsünknek pedig már nem volt értelme, hiszen Agyagfalvára kellett volna mennünk játszani a Parajdi SK-val. A kányádiaknak viszont köszönettel tartozunk, amiért eddig használhattuk a pályájukat, máskülönben már jóval korábban megszűnt volna Székelyderzs csapata.”

Az idei Udvarhely körzeti bajnokság két csoportjából

összesen négy csapat lépett vissza idő előtt a pontvadászattól.

Az 5. Ligában Csekefalva még megnyerte a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban 22. alkalommal megrendezett körzetisek teremtornáját, majd bejelentették, hogy a tavaszi szezonban már nem lépnek pályára a bajnokságban, megszűnik a csapat. A csekefalviak már a 2018-19-es idénybe való benevezést is fontolgatták, miután csapatvezetőjük, Fekete Domokos tavaly nyáron tragikus körülmények közt elhunyt, ám iránta érzett tiszteletből végül úgy döntöttek, hogy egy évet még szerepelnek a körzeti bajnokságban.

A 6. Ligában a vékony játékosállomány miatt Szentegyháza II. és Kányád csapata a tavaszi rajt előtt lépett vissza a további küzdelmektől. Székelyderzs kiállása miatt csupán három mérkőzést rendeznek vasárnap a 6. Liga utolsó előtti fordulójában.

{A}

Hétvége a focipályákon

Labdarúgó 5. Liga, udvarhelyszéki csoport, 25. forduló: vasárnap 18 órától Zetelaka II.–Bögöz, Siménfalva–Homoródszentmárton, Parajdi SE–Farcád, Bogárfalva–Felsőboldogfalva, Alsóboldogfalva–Kápolnás (Bögözben), Kobátfalva–Gagy; Csekefalva–Korondi Ifjúság 0–3 (játék nélkül).
5. Liga, csíkszéki csoport, 18. (utolsó) forduló: vasárnap 13 órától Tusnádi Piliske–Kozmási Komisz, 16 órától Szentimrei Töviske SE–Csíkszentkirály Borsáros, 17 órától Gyimesbükki SE–Szépvízi MŰ; Gyimesfelsőloki Tatrosforrás–Tusnádfürdői SE 3–0 (bejelentett meg nem jelenés).
6. Liga, 25. forduló: vasárnap 15 órától Alsósófalva–Szentlélek, Homoródszentpál–Homoródszentpéter, Zeteváralja–Kissolymos; Székelyderzs–Parajdi SK 0–3 (bejelentett meg nem jelenés), Székelyudvarhelyi Golimpiákosz–Kányád 3–0 (játék nélkül), Oklánd–Szentegyháza II. 3–0 (játék nélkül); Máréfalva szabadnapos lesz.