Magyar–székely párharc is lehet az Európa Kupában

Józsa Csongor 2019. június 13., 09:47

Közzétették a második számú asztalitenisz európai kupa második fordulójának mezőnyét, a benevezett csapatok között megtalálható a pécsi és a székelyudvarhelyi férfiegyüttes is.

Idén is házigazda lenne a székelyudvarhelyi asztalitenisz-csapat. Archív Fotó: Barabás Ákos

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) ismertette az Európa Kupa idei kiírásának teljes mezőnyét és az időpontokat, továbbá kijelölte, hogy a különböző fordulókban mely klubok szerepelnek majd. Az Európa Kupa második körének sorsolását június 14-én, pénteken tartják a szakszövetség székhelyén, Luxemburgban.

A második körben csatlakozott tizennyolc klubot két ötös, valamint két négyes csoportba sorolják,

innen az első két helyezett jut tovább a harmadik körbe, ahonnan már oda-visszavágókkal folytatják a küzdelmeket a 2019–2020-as kiírás döntőjéig. Idén a szakszövetség eltörölte az első selejtezős kört, valószínűleg azért, mert tavalyhoz képest kevesebb klub nevezett be.

{A}

Az első fordulót szeptember 14–15-én rendezik, egyelőre a négy házigazdát sem ismerjük – ezt a szervezők csak a sorshúzásnál teszik közzé. A férfiak mezőnyében megtalálható a Pécsi PEAC, illetve a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK is, a két csapat farkasszemet nézhet egymással. A székelyudvarhelyiek a benevezéskor jelezték, hogy

akárcsak tavaly, idén is házigazdái lennének az egyik csoportnak.

„Vannak klubok, amelyeket ismerünk, viszont van több olyan is, amelyről szinte semmi információnk nincs. Abban reménykedem, hogy szerencsésebb sorsolást kapunk, mint tavaly. Akkor majdnem mindegyik kalapból a legjobbat húzták mellénk.

Elsősorban az a fontos, hogy házigazdák legyünk, mert akkor a térségben tovább tudjuk fejleszteni az asztaliteniszt, megmutathatjuk a sportszerető közönségnek, hogy ebben a sportágban hol is van az európai szint”

– fejtette ki az udvarhelyi klub csapatvezetője, György István.

A pécsieket az első, a székelyudvarhelyieket pedig a négyes kalapból húzzák majd ki pénteken.

Férfi asztalitenisz, Európa Kupa, a második kör résztvevői a rangsor alapján: Pécsi PEAC (magyar), Borges Grup Vall (spanyol), TTC Sokah Hoboken (belga), Universidad De Burgos (spanyol), Fortune Kijev (ukrán), TT Vedrinamur (belga), A.D. Vincios (spanyol), G.D.D Toledos (portugál), STK Libertas Marinkolor (horvát), CTT Tiege (belga), DT Saint Hubert Bridel (luxemburgi), DT Echternach (luxemburgi), ADC Ponta Do Pargo-Calheta (portugál), Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, TTC Neuhausen (svájci), Sarkuysan Spor Kulübü (török), CE SCC Szumi (ukrán), OMIS Harkov (ukrán).